Kültürümüz Kırklareli’nde yaşatıldı

7 Mart Cumartesi günü Kapalı Spor Salonu'nda okullar ve spor kulüplerinin katılımıyla Halk Oyunları İI Yarışması gerçekleştirildi. Saat 11.00’da okullararası yarışma başladı. Başlayan yarışmada öncelikle saygı duruşunda bulunuldu akabinde İstiklal Marşı okundu. Seromoni törenine çıkan yarışmacı ekiplere izleyenlerde alkışlarıyla karşılık verdi.
Gösteriler başlamadan önce denetlemeyi ve puanlamayı yapacak ekip tanıtıldı. İl Düzenleme Kurulu; Can Murat Değirmenci, Hasan Hüseyin Çilli. Değerlendirme Hakemleri; Mehmet Ufak, Murat Özyılan, Murat İçkır, Erdoğan Alkaya, Özgür Akan, Fatoş Aylin Doğan, Gözde Erbatır Ayhan ve Sertan Acat.
Öğrenci ve velilerin büyük ilgi gösterdiği ödül töreninin açılış konuşmasında tüm ekiplere ve çalıştırıcılarına başarılar dilendi.
Yarışmacılar büyük
heyecan yaşadı
Sahneye çıkarak gösterilerini sergileyen öğrenciler oldukça heyecanlı ve eğlenceli zaman geçirdiler. Gün sonunda derece alanlara ödülleri verilirken, şampiyonluğa ulaşan ekipler büyük mutluluk yaşadı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, I Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu iş birliğinde gerçekleşen yarışmada ilk olarak minik sporcular sahneye geldi ve performanslarını sergiledi. İlk olarak minikler sahne aldı.
“Tarihimizin ve
kültürümüzün önemli bir parçası olan Halk
Oyunlarını ilimizde
yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz”
Ödül töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Kalkan, tüm yarışmacı ve izleyicileri selamlayarak konuşmasına başladı. Kalkan; “Bugün 11.00’dan itibaren halk oyunları gösterilerini izliyoruz. Bu yarışmaya katılan tüm öğrencilere, öğretmenlerine, çalıştırıcılarına, okul müdürlerine ve emek verenlere teşekkür ediyorum. Tarihimizin ve kültürümüzün önemli bir parçası olan Halk Oyunlarını ilimizde yaşatmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün asıl amacı gençlerimizi Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı akademik, sosyal, kültürel, sportif olarak geliştirmektir. Bu nedenle emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol