Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan Kırklareli’nde

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, bir dizi temas ve programlara katılmak üzere Kırklareli’ne geldi. Bakan Yardımcısı Alpaslan, Kırklareli’nde ilk olarak Babaeski’de Kırklareli Valiliğince yapımına başlanan Sarı Saltuk Kültür Evi’ne "Kamu Eliyle Yapılan Kültür Yatırımlarına Destek Projesi" kapsamında sağlanacak Destek Protokolünü Vali Birol Ekici ile imzaladı. 

Bir dizi temas ve programlara katılmak üzere ilimize gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Kırklareli Valisi Birol Ekici’yi Valilik Makamında ziyaret ederek, ilimizin kültür ve turizm projeleri hakkında istişarelerde bulundu. Bakan Yardımcısı Alpaslan’a AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Şen de eşlik etti. 
Valilik makamında Kırklareli’nin Babaeski İlçesinde Kırklareli Valiliğince yapımına başlanan Sarı Saltuk Kültür Evi’ne "Kamu Eliyle Yapılan Kültür Yatırımlarına Destek Projesi" kapsamında sağlanacak Destek Protokolü Bakan Yardımcısı Alpaslan ile Vali Birol Ekici tarafından imzalandı.
Vali Ekici burada yaptığı konuşmada; “İhalesi ve yer teslimi yapılıp inşaatına başlanılan ve yaz aylarında tamamlanacak Sarı Saltuk Kültür Evi projesinin maliyetinin yarısını şu anda Cumhurbaşkanlığımız gönderdi. Kalan yarısını da Kültür ve Turizm Bakanlığımız finansman sağlayacak. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Bakan Yardımcısı Alpaslan’da protokolün hayırlı olmasını diledi.
Protokolün ardından verilen ara sonrası Bakan Yardımcısı Alpaslan ve Vali Ekici ile protokol üyeleri Cuma namazını tarihi Hızırbey Camiinde kıldılar. Cuma Namazına müteakip ilimiz sakinlerinden vefat eden merhume Perihan Özalp ile merhume Emine Güler'in cenaze merasimine katılarak, ailesi ve yakınlarına taziyelerini ilettiler.
Cuma namazı sonrası "Kırklareli'nin Turizm Potansiyeli ve Turizm Paydaşları" Toplantısı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Vali Birol Ekici’nin katılımı ile İl Protokolü, STK'lar ve turizm sektör temsilcilerinin geniş katılımıyla gerçekleştirildi. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol