Küçükten büyüğe karne heyecanı

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı birinci dönem sonunda; Kırklareli'nde Okul Öncesi Eğitim Kurumları, İlkokul, Ortaöğretim ve Lise Kurumlarında eğitim ve öğretim gören toplam 49.694 öğrenci karne heyecanını yaşadı. Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi de, il merkezindeki Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu’nda düzenlenen karne törenine katılarak, miniklere hediyelerini verdi, onlarla sohbet etti.

Kırklareli'nde dün karne heyecanı vardı. Okul Öncesi Eğitim Kurumları, İlkokul, Ortaöğretim ve Lise Kurumları'nda ilk yarı sona erdi ve ilimizde toplam 49.694 öğrenci karne aldı.
Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, 2017-2018 Öğretim Yılı Birinci Dönem sonunda, Gaziosmanpaşa İlköğretim okulunda düzenlenen karne törenine katılarak, öğrencilere karnelerini verdi. Vali Orhan Çiftçi, eğitim - öğretimde başarılı bir dönemin geride kaldığını belirterek, öğrenci, öğretmen ve velileri kutladı, teşekkür etti. Vali Çiftçi ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım daha sonra sınıfları gezerek, öğrencilere karnelerini dağıttılar.
Tüm okullarda heyecan sürdü
Öğrencilerin karne sevinci Kırklareli'nde doyasıya yaşandı. Kırklareli Atatürk İlköğretim ve Orta Okulu'nda tören öncesinde karneler sahiplerini buldu. Öğrencilerin heyecanla bekledikleri ve sabahın çok erken saatlerinde okula geldikleri dikkatlerden kaçmazken, birçok veli de çocuklarını yalnız bırakmadı. Çok sayıda karnenin dağıtıldığı günde öğrenciler saat 10.00'da sınıflarına alındı. Velileri ile birlikte aynı sırayı paylaşan birçok öğrenci, sırasıyla öğretmenlerinin verdiği karnelerini aldı. Velilerin öğrencilerden daha heyecanlı göründüğü karne dağıtımı sırasında çocuklarının fotoğraflarını çekmek isteyen veliler sınıfların tamamen dolmasına neden oldu.
Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim
Okulu'nda karne dağıtımı saat 10.30'da başladı
İlk olarak birinci sınıf öğrencilerinin sınıflarına çağrıldığı dağıtımlar sırasında aileler çocuklarının peşinden ayrılmadı. Mutluluktan ağlayan öğrencilerin dahi olduğu karne dağıtımında fotoğraf çekmek isteyen velilerle karnesinin mutluluğunu yaşayan öğrenciler renkli görüntülere neden oldu.
Tatil heyecanı başladı
Karne dağıtımlarının tamamlanmasının ardından yarıyıl tatili öncesi karne töreni saat 10.00'da başladı. Karnelerini sınıflarında alan tüm öğrenciler, daha sonra okul bahçesine çıkarak sıralarına geçtiler. Öğrencilere ödev yok Yarıyıl tatili heyecanını karne heyecanıyla birlikte üst seviyelerde yaşayan öğrenciler, kendi aralarında karne esprileri yapıp eğlenmekten de geri kalmadı. Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu’nda düzenlenen karne törenin ardından açıklamada bulunan Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım; “18 Eylül 2017 tarihinde başlayan 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Öğrencilerimizin 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı birinci dönemi boyunca göstermiş oldukları gayret ve çalışmaların karşılığı olan karne heyecanlarına yürekten katılıyor, ben de onlarla birlikte aynı heyecanı yaşıyorum. Onların başarısı, ülkemiz ve milletimiz için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağıdır”
“Bu tatili fırsata dönüştürmek
elinizde”
“Elbette tatili en çok sizler hak ettiniz. Gezmek, eğlenmek, en önemlisi dinlenmek hakkınız. Hak ettiğiniz tatil döneminde; öncelikle dinlenmenizi, bol bol kitap okumanızı, sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel etkinliklere katılmanızı, film izleyerek, müze ve tarihi mekân gezileri ile toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı destekleyici faaliyetlerle kendinizi geliştirmenizi öneriyorum.
Başarıya ulaşmada sorumluluk duyma, planlı çalışma, ulaşılabilir hedeflere sahip olma ve kararlı olma son derece önemlidir. Hayatta başarı için önce inanmak, sonra da hedefe varana kadar yılmadan çalışmak gerekir. Eğitim sadece not demek değildir. Eğitim babaya, anneye, büyüğe saygıdır. Eğitim küçüğe, güçsüze gösterilen hoşgörü ve merhamettir. Eğitim mensubu olduğumuz şerefli milletimizin örf, anane, gelenek ve göreneklerini yaşatabilmektir. Eğitim vefadır. Şunu da belirtmek gerekir ki bir insan üç, beş rakamla ölçülemeyecek kadar değerlidir. Ancak alacağınız karneler sizin emeklerinize biçilmiş birer karşılıktır. İşte bu sayede kendinizi daha iyi değerlendirecek ve geleceğinizi daha güzel bir şekilde inşa edeceksiniz. Notlarınız ne olursa olsun hepiniz ayrı ayrı birer değersiniz”
“Değerli velilerimiz hiçbir şey çocuklarınızdan
önemli değil”
Eğitimin bir geleneği haline gelen karneler, öğrencilerimizi yeni döneme motive edecek sembolik araçlar olarak kabul edilmelidir. Çünkü göz bebeğimiz çocuklarımızın yeteneklerini rakamlarla sınırlandırmak mümkün değildir. Her karne aslında bir aynadır. Fakat aynada yansıyan, sadece öğrenci değildir. Aynı zamanda velilerimiz ve öğretmenlerimiz de bu çerçevenin içindedir. Başarıyı nasıl sahipleniyorsak, başarısız gördüğümüz durumların sorumluluğunu üstlenmek erdemine de sahip olmalıyız. Çocuğumuzun başarısı elbette bütün velilerimiz için mutluluk ve gurur vesilesidir. Şüphesiz her veli çocuğunun başarılı olmasını ister. Çocuklarımızın karnelerini değerlendirirken karnenin çocuğunuzun okuldaki derslerde yaptığı çalışmaların notlarla ifade edildiği bir belge olduğunu ve hiçbir zaman çocuğunuzdan daha önemli olmadığını unutmayınız. Karneleri değerlendirirken, çocuklarımızı cesaretlendirmeli, özgüvenlerini yitirmelerine neden olacak kıyaslamalardan kaçınmalıyız. Esas olan çocuklarımızın mutluluğudur. Hem sizin hem de çocuğunuzun psikolojisinin bozulmasına asla izin vermeyiniz.
“Değerli Meslektaşlarımı ayrı ayrı tebrik ediyorum”
“Eğitim ve öğretimde başarının sırrı, bilgiyi verenle alan (öğretmen-öğrenci) arasındaki sevgi, saygı, anlayış ve güvenin niteliğine bağlıdır. Hiç şüphesiz bunların gerçekleşmesi de zamanı verimli kullanma ve sağlıklı iletişimin kurulması ile mümkündür. Bugün sizlerin bilgi ve deneyimlerinden yararlanmayı sınıflarımızda bekleyen öğrencilerimiz, yarın ülkemizi daha iyi seviyelere çıkarabilmek için bayrağı hepimizden teslim alacaktır. Unutulmamalıdır ki eğitim, iyi yetişmiş eğitimcilerle yürür. Elimizdeki cevheri gerektiği gibi işlersek verdiğimiz emekler asla boşa gitmeyecektir. Sevgi dolu, sabırlı, hoşgörülü, yenilikleri takip edip, bilgilerini güncelleyen ve bu bilinçle hareket eden siz değerli meslektaşlarımın yetiştirdiği öğrenciler her birimizin gururu olacaktır.
“Bilgelik mesleği” olarak kabul gören bir mesleğin mensupları olarak öğrencilerinize hedef ve gaye aşılayarak, öz güven kazandırarak, onları takdir ve teşvik ederek, mesuliyet şuuruyla yeteneklerine göre yönlendirerek hayata hazırladığınız için siz değerli yönetici ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol