“Köylümüze bir dokunduk bin ah işittik”

CHP Kırklareli Milletvekili Gündoğdu; “Köylümüze bir dokunduk bin ah işittik. Çiftçimiz, üreticimiz girdi fiyatlarındaki artış özellikle de gübre ve mazot fiyatlarındaki fahiş zamlar nedeniyle üretemez hale gelmiş, borç harç üretebilenler ise faiz yükü altında ezilmeye başlamış. Üreticiyi, çiftçiyi, çalışanı borç yükü altında bırakan uygulamalar, yoksuldan alıp varsıla verilen kıt kaynaklar vatandaşı faiz, enflasyon ve yoksulluk sarmalı içerisine sürüklemiştir.”

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, çalışma ziyaretleri kapsamında Kırklareli Merkez ve ilçeleri ile bağlı köylerde vatandaşla buluşmaya devam ediyor. Gerçekleştirdiği ziyaretleri yaptığı açıklaması ile özetleyen Gündoğdu, bu kapsamda 22 Mart 2022 Salı günü Vize ve bağlı Topçuköy, Çövenli, Akıncılar, Hasbuğa, Müsellim, Düzova, Okçular, Akpınar köylerini, 23 Mart 2022 Çarşamba günü ise; Vize ve bağlı köyleri; Küçükyayla, Kömürköy, Kızılağaç, Kışlacık, Hamidiye köylerini, Kıyıköy beldesi, Aksicim, Balkaya, Evrenli köyleri ile Çakıllı beldesini ziyaret etti. Vatandaşların sorunlarını dinledi.
Gündoğdu açıklamasında, “Köylümüze bir dokunduk bin ah işittik. Çiftçimiz, üreticimiz girdi fiyatlarındaki artış özellikle de gübre ve mazot fiyatlarındaki fahiş zamlar nedeniyle üretemez hale gelmiş, borç harç üretebilenler ise faiz yükü altında ezilmeye başlamış.
Üreticiyi, çiftçiyi, çalışanı borç yükü altında bırakan uygulamalar, yoksuldan alıp varsıla verilen kıt kaynaklar vatandaşı faiz, enflasyon ve yoksulluk sarmalı içerisine sürüklemiştir.
Bir yandan gelir dağılımında uçurum büyürken işsizlik, yoksulluk vatandaşlarımızı çaresiz ve sahipsiz bırakmıştır.
20 yıldır uygulanan varlıklıdan yana politikalar artık son bulmalıdır. Fakirlik ve yoksulluk bu milletin kaderi değildir, kaderi de olmayacaktır.
20 yıllık AKP yöneticileri Türkiye'yi bir sömürü alanı haline getirdiler. Faize karşıyız diyerek bu milletin Merkez Bankasını, Hazinesini Cumhuriyet tarihinin en yüksek oranda ve en fazla faizini tefecilere öder hale getirdiler.
Bugün için her ay 1 milyar 551 milyon dolar faiz ödüyoruz yabancılara, yani her gün tam 51 milyon dolar faiz ödüyoruz. Umutsuzluk yok;
Sadece zenginin değil yoksulun da yüzünün güldüğü hakça bir düzen kuracağız” diye konuştu. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. O ZAMAN KÖYLÜMÜZE DOKUNMAYIN Kİ AH VAH İŞİTMEYİN. BÖYLECE KÖYLÜNÜN HİÇBİR DERDİ KALMAMIŞ OLUR. BU KADAR BASİT SAYIN VEKİLİM.

  2. beriden görüldü öteler 25 Mart 2022 Cuma 18:26:21

    Osman Nuri Koçtürk "Gıda Emperyalizmi" 1966 yapıtında şimdi varılan durumun aynen resmini çizmiş kendine yeten bir kaç ülkeden biri yurdumuzun bir açlık diyarına dönüşeceğini söylemişti görme engelli büyükbaşlara daha o yıllarda...

  3. Turabi vekil nerede ? 27 Mart 2022 Pazar 09:27:14

    Sayın Gündoğdu ne güzel siz köylüyü dolaşıyorsunuz. Bu ilin ikinci chp.li vekili nerede ? Senelerdir insan içine karışmaz hal hatır sormaz. Chp sadece size mi görev verdi ? Çıkıp bir dolaşsa ya Turabi vekil de.