Köyleri gezip, geleneksel bilgileri topluyorlar

Bir grup akademisyen Biyolojik Çeşitliliğe Dayalı Geleneksel Bilginin Belirlenmesi Projesi kapsamında, Kırklareli’nin
köylerini ziyaret ederek, bilgi topluyor. Yöre halkının ise bu çalışmaya ilgisi son derece büyük…

Biyolojik Çeşitliliğe Dayalı Geleneksel Bilginin Belirlenmesi Projesi kapsamında, ilimizde bir grup akademisyen tarafından Kırklareli’nin köyleri ziyaret ediliyor ve halkın geleneksel bilgileri öğrenilip, kayıt altına alınması amaçlanıyor.

Proje Ekibi; Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Biyoloji Bölümünden Prof.Dr Cemil Varol Tok, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Elif Kıran, Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden Dr. Öğretim Üyesi Gamze Göger, Dr. Medine Münevver Uma ve Uzm. Biyolog Özge Genç isimlerinden oluşuyor.
Tarım Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Kırklareli Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından ihale edilen ve Turunç Peyzaj uhdesinde kalan çeşitli üniversitelerden seçilmiş olan bilim insanları tarafından yürütülen projede geçmişten günümüze geleneksel bilginin gelecek nesillere aktarımının sağlanması hedefleniyor.
Bu çerçevede Orman İşletme Müdürlüğü emekli şoförlerinden Ziya Dedoğlu'nun rehberliğinde köyleri ziyaret eden akademisyenler, yöre halkı tarafından ilgiyle karşılanıyorlar. Özellikle Kızılağaç Köyü ziyareti esnasında muhtar Mürvet Kahraman’ın ilgi ve alakası başta olmak üzere tüm köy muhtarlarının, araştırmacı ekibe yardımcı olması, heyet tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. geleneksel ziyafetleri yutuyorlar..!

  2. vicdandan sapılırsa... 15 Ocak 2020 Çarşamba 18:10:53

    Yoksuz ziyafet sofrasında aç millete nanik gibi zıkkımlananları "bilimsel araştırma yapanlar" diye yutturmak ya gazetecilik ayıbı ya da saray vahşilerini haklı çıkarmak gayretidir.

  3. Başkaları hakkında ne kadar çabuk kötüleyip karar verebiliyorsunuz. Bu millet köylü kim geldi de sofrasından eksik etti. Yazık size.