Köylere klorlama cihazı ek bütçe ve çalışma programında

Kırklareli İl Genel Meclisi Ekim Ayı'nın 4'ncü Birleşimini yaptı. İl Özel İdaresi Hizmet Birimleri Toplantı Salonu'nda 8 Ekim 2015 Perşembe günü yapılan birleşim saat 11.00'da başladı. Cavit çağlayan Başkanlığındaki birleşim bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin kabul edilmesinin ardından gündemin ikinci maddesindeki Kofçaz'a bağlı Kula Köyü'nün köy yerleşik alanının yeniden tespit edilmesi işleminin onaylanması hakkındaki teklif ile devam etti.
Bu madde ile ilgili olarak Köyün yeni sınırlarının belirlendiği ve mevcut köy sınırlarının yaklaşık 2 katı bir genişleme yapıldığı belirtildi. Mevcut düzenleme yapılan oylama ile kabul edildi.
Gündemin 3'ncü maddesinde ise Kırklareli Merkez ve İlçelerine bağlı 179 köyün içme sularının klorlanması amacıyla klorlama cihazı alınması ile Vize İlçesi Topçuköy Köyü'nün sağlıklı içme suyuna kavuşturulması amacıyla sondaj kuyusu açılması işlerinin 2015 yılı ek yatırım ve çalışma programına ilave edilmesi teklifi görüşüldü.
Topçuköy Köyü'nün durumu hakkında bilgi veren Meclis Üyesi Kenan Çiftçi, köyün sondaj kuyusunun çöktüğünü, yenisinin açılması gerektiğini, köyde büyük sorunlar yaşandığını belirtti. Yapılan oylama ile teklif kabul edildi. Çalışmalar 2015 ek yatırım ve çalışma programına alındı. Bu gündem maddesinin ardından verilen yeterlilik önergesi üzerine Meclis birleşimi bu gün saat 10.30'da toplanmak üzere Başkan Çağlayan tarafından kapatıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol