Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağanüstü toplandı

Kırklareli Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği olağanüstü meclis toplantısında; “Birliğin çalışma alanı ve süresi”, “Birliğini amacı ve üyelerce birliğe devredilen görev ve hizmetler” başlıklı konularda bir dizi tanım değişikliği yaptı. Toplantıda Kırklareli Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliğine üye olunması da açık oy ve oybirliği ile kabul edildi.

Kırklareli Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağanüstü Meclis toplantısını 01/08/2018 Çarşamba günü saat 14.00'da İl Genel Meclis Üyesi ve 36 Merkez İlçe Köy Muhtarının katılımıyla Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı başkanlığında gerçekleştirdi. Gündemde bulunan konularla ilgili yapılan görüşme ve değerlendirmeler sonucunda şu kararlar alında;
1- BİRLİĞİN ÇALIŞMA ALANI VE SÜRESİ başlıklı "Kırklareli İli Merkez İlçe Köy Muhtarlıklarının yetki alanları ile sınırlı olup, çalışma süresi sınırsızdır." şeklindeki 3'ncü maddesinin "Kırklareli İli Merkez İlçe Birliğine üye 40 Köyün ve Merkez İlçenin Mülki sınırları ile sınırlı olup, çalışma süresi sınırsızdır. " olarak değiştirilmesi açık oy ve oybirliği ile kabul edildi.
BİRLİĞİN AMACI VE ÜYELERCE BİRLİĞE DEVREDİLEN GÖREV VE HİZMETLER başlıklı "Merkez İlçe Köyleri ve sınırları içerisinde tarım ürünlerinin pazarlanması hariç olmak üzere her türlü tali ve ana yollarının altyapı ve üst yapı çalışmalarını yapmak, mevcut yolları genişletmek, standardını yükseltmek, yeraltı ve yerüstü enerji nakil hatlarını yapmak, her türlü yeraltı ve yerüstü haberleşme ve güvenlikle ilgili altyapı hizmetlerini yapmak, ağaçlandırma faaliyetlerini yapmak, su, kanalizasyon ve benzeri altyapı tesisleri ile köylere ait diğer hizmetlerin yürütülmesinde yardımcı olmak, bizzat yapmak, yaptırmak ve diğer kurum ve kuruluşlara yardımcı olmak suretiyle kırsal kalkınmayı sağlamak. " şeklindeki 5'nci maddesi 2'nci bendinin "Merkez İlçe Köyleri ve sınırları içerisinde tarım ürünlerinin pazarlanması hariç olmak üzere her türlü tali ve ana yollarının altyapı ve üst yapı çalışmalarını yapmak, mevcut yolları genişletmek, standardını yükseltmek, yeraltı ve yerüstü enerji nakil hatlarını yapmak, her türlü yeraltı ve yerüstü haberleşme ve güvenlikle ilgili altyapı hizmetlerini yapmak, ağaçlandırma faaliyetlerini yapmak, su, kanalizasyon ve benzeri altyapı tesisleri ile köylere ait diğer hizmetlerin yürütülmesinde yardımcı olmak, bizzat yapmak, yaptırmak ve diğer kurum ve kuruluşlara yardımcı olmak suretiyle kırsal kalkınmayı sağlamak, bu alanlarda faaliyet gösteren kuruluşlara ve/veya birliklere ortak/üye olmak. " olarak değiştirilmesi açık oy ve oybirliği ile kabul edildi.
BİRLİĞİN AMACI VE ÜYELERCE BİRLİĞE DEVREDİLEN GÖREV VE HİZMETLER başlıklı 5'nci maddeye 7'nci bend olarak "Birliğin hizmet ve görev alanı ile sınırlı olmaksızın; Bakanlıklar ve Diğer Merkezi İdare kuruluşları ile Kırklareli İl Özel İdaresi tarafından yapılacak proje ve yatırımları, ödenek aktarılması kaydıyla Birliğin tabi olduğu mevzuat ve karşılıklı düzenlenecek işbirliği protokolü çerçevesinde gerçekleştirmek. " ilave edilmesi açık oy ve oybirliği ile kabul edildi.
Birlik Meclisinin Görev ve Yetkileri başlıklı 9'ncu maddeye 14'ncü bend olarak "Birliğin görev ve hizmet alanında faaliyet gösteren kuruluşlara / birliklere ortak / üye olunmasına karar vermek. " ilave edilmesi açık oy ve oybirliği ile kabul edildi.
2- Kırklareli İli Merkez İlçesi Köylerine Hizmet Götürme Birliği olarak Kırklareli Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliğine üye olunması açık oy ve oybirliği ile kabul edildi.”

 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol