“Koruyucu aileler kutsal bir görevi yerine getiriyor”

Kırklareli Valiliği ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce düzenlenen iftar yemeğinde Kırklareli Valisi Osman Bilgin koruyucu aileler bir araya geldi. Koruyucu aile olmanın öneminden bahseden Vali Bilgin, onların kutsal bir görevi yerine getirdiğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nün düzenlediği iftarda Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve koruyucu aileler verilen iftar ile bir restorantta buluştu. İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın duasının ardından konuşma yapan Vali Bilgin koruyucu aileleri kutsal bir görevi yerine getirmelerinden dolayı teşekkür etti.
Bilgin; “Koruyucu ailelerimiz, hem bu dünya için hem de öbür dünya için kutsal bir görevi yerine getirerek, çocukları sahiplenerek, bunlara devlet şefkatinin yanında esas önemli olan anne şefkatini, baba şefkatini veriyor. Ülkemizde devlet olarak çocuklarımıza her ne kadar sahip çıksak ta, onların sıcak bir yuvaya kavuşturmak istesek de anne şefkati, baba şefkati çok farklı bir şey, aile şefkati farklılık arz etmekte. Herkes kendi annesiyle, babasıyla büyüyüp yaşamak ister. Ancak maalesef farklı nedenlerle bazı çocuklarımız bu imkanlara kavuşamıyor. Çünkü insan kendinin olan her şeyi sahipleniyor, başkasının olanı kendinden olmadığını düşüncesiyle sahiplenemiyor. Öncelikle koruyucu ailelerimizi tebrik ediyorum. Çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum” dedi.
Konuşmaların ardından çocuklara hediyeler verildi.


Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol