Korona Virüs Meclisin İtalya Gezisini vurdu

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin bu ay sonunda İtalya’ya yapmayı planladığı inceleme gezisi, dünya çapında yaşanan korono virüsü salgını nedeniyle ertelendi. Roma Büyükelçiliği’nin uyarısı üzerine verilen önerge ile gezi Haziran ayına ertelendi. Meclisin gitmeyi planladığı bölgede korona virüsünden etkilenenlerin olduğu yönünde haberler bulunduğu belirtildi.

Kırklareli İl Genel Meclisi Mart ayının son toplantısını yaptı. Toplantıda Meclis üyesi Cem Toptaş’ın bir önergesi dikkat çekti. Meclisin İtalya’ya yapacağı inceleme gezisin hakkındaki önerge önce gündeme alındı ardından oylanarak kabul edildi.
Meclis Katip Üyesi’nin okuduğu önergede “21-28 Mart 2020 tarihleri arasında İtalya’ya yapılacak olan inceleme gezisi Roma Büyükelçiliği’nden gelen uyarı yazısı üzerine İtalyan Hükümetinin aldığı tedbirlerden dolayı ertelenme ihtiyacı doğmuştur. Gezinin bu nedenlerden ötürü 5-13 Haziran tarihleri arasında olmasını talep ediyorum. Cem Toptaş’ın önerisi.” ifadeleri yer aldı.
Konuya ilişkin konuşan İl Genel Meclis Başkanı Aydın Karakoç, “İtalya’ya bu ay sonu gidiyorduk. Bu korona virüs vakasından dolayı Roma Büyükelçiliğimizin bizi uyarması ve bu konuda İtalyan hükümetinin bazı sınır kapılarını kapatması ve karantinaya almasından dolayı bu gezinin 5-13 Haziran tarihlerinde yapılması konusu” dedi.
Karakoç, ardından CHP Grup Başkanı Aptullah Mutluer’e söz verdi. Mutluer, “Bu inceleme gezisinde dediğiniz gibi tamda bizim gideceğimiz bölgede bu hastalığın olduğu şeklinde izlenimlerimiz var. Bu erteleme kararı yerinde oldu. Olumlu yönde oy kullanacağız” diye konuştu.
Mutluer’in görüşlerine AK Parti Grup Başkanı Nihat Sağlam’da katıldı. Yapılan oylamada oy birliği ile inceleme gezisinin Haziran ayında yapılmasına karar verildi. İnceleme gezisinin içeriği hakkında bilgi verilmedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Oturun oturduğunuz yere bence.

  2. Turistik İnceleme Gezisinin harcaması ile Ekonomik sıkıntılar içinde çoçuklarını Kırklareli dışında okutmaya çalışan ailelerin çoçukları tespit edilip mali yardımda bulunulsa çok daha faydalı olur bu tip gezilerin İl genel meclisi üyelerine bir katkı sunmadığı yıllardır ortada.