Korkmaz’dan destek mesajı

Hayvan severliğiyle Türkiye’nin tanıdığı Gökçer Korkmaz, sokak hayvanları için çalışmalarına devam ederken bir yandan da özellikle sosyal medya üzerinden farkındalık oluşturmak için çalışmalar gerçekleştiriyor.

Önadım Haber
Sokak hayvanları için mama ve tedavi çalışmalarını ara vermeden devam eden Gökçer Korkmaz, hayvan sevgisi için önemli bir formül vererek “Dil, din, ırk, renk, kültür, ülke ve en üzücüsü de ‘tür’ ayrımının bir gram bile önemli olduğu düşünen hiçbir düşünce, aslında yaşama asla bir şey katmayacaktır.
Bu, en temel, en büyük bir yanılsamadır. Biz sadece bir canlıyız. Yaşamın içindeki her canlının bir parçasıyız, yaşamın içindeki her canlı bizim bir parçamız. Sözde medeniyetimiz, sözde uygarlığımız bin senelerine de ulaşsa, akıl almayacak teknolojiye de ulaşsa. Yaşamı; dil, din, ırk, renk, kültür, ülke ve ‘tür’ ayrımlarının üzerine inşaa ettiği sürece; insanın insana, insanın hayvanlara, insanın doğaya yaptığı zulüm yine devam edecektir”
“Sen de destek ol”
“Özellikle uzun kış gecelerinde düşen sıcaklıklar, soğuktan korunabilecekleri hiçbir imkâna sahip olmayan hayvanları zor durumda bırakıyor. Eksi derecelere düşen hava sıcaklıklarında, yemek ve su ihtiyacı artan kedi ve köpekler için kapı önlerine, kuşlar içinse pencere kenarlarına konulacak ekmek parçaları, yemek artıkları ve soğuktan donmaması adına içine atılacak bir damla zeytinyağı ile su kapları, vatandaşlar için küçük, fakat sokakta yaşayan hayvanlar için büyük bir adım olacak”
“Bir boş kutu yeter”
“Sokakta yaşamak zorunda kalan bu savunmasız dostlarımızı yaşatmak için basit ama etkili çözümler, her birimizin basit bir çabayla gerçekleştireceği hayat kurtaran yöntemler. Örneğin; basit bir karton kutuyla onlar için yapabileceğiniz mini bir yuva bu sevimli dostları aşırı soğuklarda donmaktan kurtaracak. Bir köpeğin girebileceği kadar büyük bir kolinin içine yerleştireceğiniz eski bir battaniye ya da minder, bu sevimli dostlarımızın donmasını ya da hastalanmasını engelleyecek bir yuva olacak” diye aktardı. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol