Kore Gazileri Lüleburgaz’da toplandı

Her sene 19 Ekim’de İstanbul Birinci Ordu Komutanlığı tarafından geröekletirilen organizasyon kapsamında, Trakya’da bulunan Tekirdağ, Kırklareli, Edirne İllerindeki ilçe, belde ve köylerde hayatta olan Kore gazileri eşleriyle birlikte Lüleburgaz 65. Tümende bir araya geliyorlar.

1. Ordu Komutanlığına bağlı birliklere emir olarak yayınlayıp illerde bulunan tugay, alay, taburlar bulundukları şehirde yaşayan Kore gazilerini bulup Lüleburgaz’a getiriyorlar.
Bu yıl da aynı anlamlı program Kore Gazilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi. Konu hakkında bilgi veren Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Kırklareli İl Başkanı Sedat Karacaduralıoğlu şunları söyledi;
Kore Gazilerimiz Lüleburgaz
65. Tümende bir araya geldiler. Burada ilk olarak sabah saat 09.00’da şehitlikte bir saygı duruşu töreni gerçekleştirildi. Ardından Tümende öğle yemeği yendi. Daha sonra ağaç dikimi gerçekleştiren gazilerimiz, sohbet edip güzel ve anlamlı bir gün geçirdikten sonra tekrar buluşmak üzere ertesi yıl için birbirlerine randevu verdiler. Bu törene İstanbul Güney Kore Konsolosu eşleri ve Güney Kore Konsolosluk personeli katılım gösterdi.”

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. 55 mekanize tugayı organizasyon yaıp 5 adet kırklarelinde hayatta olan kore gazimizi o buluşma törenine götüremedi EdirneÇerkezköyTekirdağÇorlu vs kore gazisi olan şehirler gururla fotoraf koymuşlar Edirne garnizon komutanı Kırklareli huzur evinde kalan kore gazisini gelip Kırklarelinden alıp Lüleburgaza toplantıya götürdü