“Konunun Takipçisi Olmaya Devam Edeceğim”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, Karaman Bayırı Soğuk Su mevkiinde yıkılan istinat duvarı hakkında açıklamada bulundu. Milletvekili Vecdi Gündoğdu, olayda ciddi bir ihmal ve denetimsizlik şüphesi olduğunu belirterek, konuyu TBMM’ye taşıdıklarının altını çizdi.

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Karaman Bayırı Soğuk Su mevkiinde yıkılan istinat duvarı ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Bölgedeki çalışmalar hakkında incelemeler yaptığını kaydeden Milletvekili Gündoğdu; Yenice Köy Demirköy İlçesi arası Karaman Bayırı Soğuk Su mevkiinde aylardır devam eden istinat duvarı çalışmaları devam ederken bir yandan da yer yer yıkılmaya başlaması can, mal ve ulaşım güvenliğini tehlikeye atmaktadır.
Konuyla ilgili yaptığımız çalışmalar ve yetkililerden aldığımız bilgiler ışında; ciddi bir ihmal ve denetimsizlik olduğu şüphesi ve gerekli tedbirlerin süratle alınması için konuyu ivedilikle TBMM’ye taşıyarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanının dikkatine sunduk” dedi.
“İhmali ve sorumluluğu olanların
cezalandırılması için konunun takipçisi olmaya devam
edeceğim”
Konunun takipçisi olduğunu ve olacağını vurgulayan Gündoğdu; “Anılan bölgede vatandaşlarımızın ulaşımı, yani trafik devam etmekte olduğundan yetkililerin telafisi mümkün olmayan kazaların önüne geçmesi ve gerekli tedbirleri alması ve ihmali ve sorumluluğu olanların cezalandırılması için konunun takipçisi olmaya devam edeceğim” sözlerini sarf etti.
“Anılan yolu tek şerit kullanmak zorunda kalan vatandaşlarımız ciddi kaza riskleriyle
karşılaşmaktadır”
Gündoğdu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu’na cevaplaması istemiyle sor önergesi vererek şu ifadelerini kullandı; “Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.
Kırklareli ilimizi komşu illerimize, ilçe ve köylerimize bağlayan yollarının yetersizliği ve standart dışı imalatlar, yağmurlar sonrası ortaya çıkan çukur ve yol bozuklukları can güvenliğini tehdit etmeye başlamıştır.
Ayrıca, bozuk ve standart dışı yollar araçlarda ciddi hasarların meydana gelmesine, ekonomik kayıplar yaşanmasına neden olmaktadır. 18 yıldır AKP hükümetleri Kırklareli’nin karayolu ve demiryolu ulaşımını modernleştirememiş, ulaşım güvenliğini hala sağlayamamıştır.
Kırklareli’nin Yenice Köy Demirköy İlçesi arası Karaman Bayırı Soğuk Su mevkiinde aylardır devam eden istinat duvarı çalışmaları nedeniyle karayolu tek şerit olarak hizmet vermektedir. Anılan yolu tek şerit kullanmak zorunda kalan vatandaşlarımız ciddi kaza riskleriyle karşılaşmaktadır.
Bu doğrultuda;
1- Kırklareli’nin Yenice Köy Demirköy İlçesi arası Karaman Bayırı Soğuk Su mevkiinde aylardır devam eden istinat duvarı çalışmaları tamamlanmadan yer yer yıkılmaya başlamış ve ciddi tehlike arz etmektedir.
Anılan bölgede istinat duvarı çalışmaları ne zaman tamamlanacaktır, yeni yapılan istinat duvarlarının yer yer yıkılmasının, oluşan ve oluşabilecek tehlikenin sorumlusu kim veya kimlerdir, sorumlular hakkında idari ve yasal işlem başlatılmış mıdır?
2-Anılan bölgede kış şartları yoğunlaşmadan istinat duvarlarının yıkılması, önümüzdeki günlerdeki kar ve yağmur yağışlarının artığını düşünüldüğünde daha büyük bir tehlikenin habercisidir. Bu tehlikenin önüne geçmek için hangi tedbirleri alacaksınız?
3-Demirköy ilçemizi, İğneada Beldemizi ziyaret edecek vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini nasıl sağlayacaksınız?”

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Hadi bakalım. Hep takipçi oluyorsunuz ama sonuca erdiremiyorsunuz. Bir de o olsa iyi olacak ama her şey lafta kalıyor. E malum lafla da peynir ekmek gemisi yürümüyor.