“Koltuk değil, ayakkabı eskiteceğiz”

Türk-İş Edirne İl Temsilcisi, Tes-İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Zeki Şişko, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli il, ilçe ve beldelerinde DSİ, TREDAŞ, TEİAŞ ve HEİAŞ'ta örgütlü bulunan üyeleri ve taşeron çalışanlarına ziyaretlerini sürdürüyor.

Ziyaretlerde iş sağlığı ve iş güvenliği konularının öneminin sık sık anlatıldığını belirten Şişko, Trakya gezilerinin son hızla üyelerin bulunduğu Trakya'nın her köşesine devam edeceğini kaydetti. Şişko, "Koltuk eskitmeye değil, ayakkabı eskitmeye geldik" dedi.
Tes-İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Zeki Şişko, ülkede yaşanan olaylar ve gelişmelerin çalışma hayatını ve çalışanlarını da olumsuz yönde etkilediğini kaydetti. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli il, ilçe ve beldelerinde DSİ, TREDAŞ, TEİAŞ ve HEAŞ'ta örgütlü bulunan üyelere ve taşeron çalışanlarına ziyaretlerin sürdüğünü kaydeden Şişko, çalışma yaşamındaki son durumu ve üyelere olan ziyaretlere ilişkin şunları söyledi:
“Ülkemizin üzerinde dolaşan terör olayları, 15 Temmuz darbe girişimi akabinde gelişen olaylar karşısında yurtiçi ve yurtdışındaki güvenlik güçleri ülkeyi korumak adına yaptığı operasyonlarda çetin mücadele göstermiştir, göstermeye de devam ediyor. Bu süreçte hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, yakınlarına da sabırlar diliyorum.
“DEVLETİMİZ YORULACAK AMA YILMAYACAKTIR”
Devletimiz güçlüdür. Bu zorluklar karşısında yorulacaktır ama yılmayacaktır. Her türlü felaketin üstesinden gelip sonunda başarı Türk Milleti'nin olacaktır. Bizler de gerek sivil toplum kuruluşları gerek çalışanlar olarak yapılan bu mücadelede her zaman devletimizin yanındayız, yanında olacağız.
Çalışma yaşamına gelince, yaşanılan olaylar ve gelişmeler çalışma hayatını ve çalışanları da olumsuz yönde etkiliyor. Bu nedenle biz de ilk günkü aşkla, heyecanla, azimle sürekli üyelerimizin yanında olma sözü verdik. Ve bu olumsuz şartlardan en az etkilenmeleri için yaşanan gündemi paylaşmak ve bundan sonraki çalışma hayatında sıkıntıları en aza indirebilmek için çalışanlarımızın gerek sahada gerek masada yanında olduğumuzu göstermek amacıyla iş yeri ve teşkilat gezilerimizi sürdürüyoruz.
“İŞLERİMİZ TEHLİKELİ VE RİSK TAŞIYAN İŞLER GRUBUNDA”
Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli il, ilçe ve beldelerinde DSİ, TREDAŞ, TEİAŞ ve HEİAŞ'ta örgütlü bulunan üyelerimiz ve taşeron çalışanlarımızı sürekli ziyaret edip, iş sağlığı ve iş güvenliği konularının önemini anlatıyoruz. Yaptığımız işler tehlikeli ve risk taşıyan işler grubunda olduğundan bu çalışmalar sırasında güvenlik tedbirlerinin alınarak tam layıkıyla yapılırsa iş kazalarında kendilerinin de bildiği gibi en az seviyeye ineceğini her fırsatta dile getiriyoruz. Yaptığımız bu ziyaretler sırasında özellikle arazi çalışanlarının çalışma şartları ve koşullarında bize aktarılan taleplerini yerinde inceleyip bunların giderilmesi hususunun işverenlerimizle de görüşüyor ve bu sıkıntılarını giderme çalışmalarımız da sürüyor.
“MAKAM,
KOLTUK SEVDALISI DEĞİLİZ”
Bu böyle bilinsin ki; biz göreve makam ve koltuk sevdalısı olarak değil, buralara gelmezden önce kendimizin işçi olarak çalışıp, çalışma sırasındaki zorluk ve haksızlıklar karşısında çektiğimiz sıkıntıların bilinciyle ve yaşadığımız tecrübeleri de birleştirerek sürekli çalışanlarımızın her koşulda yanında olmak ve haklarını savunmanın önemi ve bilinciyle buralardayız.
“TRAKYA'NIN HER KÖŞESİNDEKİ ÜYEMİZİ ZİYARET EDİP
GÖRECEĞİZ”
Türk-İş Edirne İl Temsilciliği olarak, ülkemizin barış, huzur ve refah içinde çalışanlarımızın da iş yaşamındaki sorunların giderildiği, iş kazalarının olmadığı ve yaklaşan toplu sözleşme görüşmelerinde çalışanlarımız için beklentileri doğrultusunda sonuçlanmasını umut ediyoruz. Bu vesile ile işverenlerimize, çalışanlarımıza çalışma hayatlarında başarılar diliyor, hepsini saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. Ve teşkilat gezilerimiz de son hızla üyelerimizin bulunduğu Trakya'nın her köşesine giderek devam edecektir. Koltuk eskitmeye değil, ayakkabı eskitmeye geldik.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol