Köftenin adı; Kırklareli

İstanbul merkezli uluslar arası bir yemek siparişi sitesinin sosyal medya üzerinden başlattığı “Sen en çok hangi şehrin köftesini seviyorsun?” sorusuna çok sayıda ‘Kırklareli’ yanıtı gelmesi ilimizin bu lezzeti ile öne çıktığını bir kez daha gözler önüne serdi. 

Büyük çoğunluğunu Rumeli ve Balkan göçmenlerinin oluşturduğu Kırklareli’nde, uzun yıllardır tadını ve özelliğini kaybetmeden bugünlere gelen Kırklareli köftesi şehrin gastronomi zenginliğinin de en önemli parçalarından. Kırklareli köftesinin özellikle son yıllarda yapılan tanıtımlarla isminin daha çok duyulduğunu ve hak ettiği noktaya ulaşmaya başladığını belirten Kırklareli Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Zafer Sürer, şehirdeki köfte geleneğinin 1938’li yıllara kadar dayandığını söyledi. Kırklareli köftesinin en önemli lezzet kaynağının hayvanların meralarda doğal ortamında otlamasından kaynaklandığına dikkat çeken Başkan Sürer, geleneksel besiciliğin lezzete önemli katkı sunduğunu ifade etti. Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği, Kırklareli Lokantacılar Esnaf Odası ve Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Ali Çakır tarafından başlatılan ‘www.kirklarelikoftesi.com’ web sitesi ile Kırklareli köftesinin daha geniş kitlelere duyurulduğunun altını çizen Başkan Zafer Sürer, bu konuda emeği geçenlere teşekkür etti. 

Bundan sonraki süreçte Kırklareli köftesinin coğrafi işaret alması için mücadele edeceklerinin altını çizen Başkan Zafer Sürer, bu konuyla ilgili olarak Trakya Kalkınma Ajansı ve Kırklareli Kent Konseyi ile sürekli irtibat halinde olduklarını sözlerine ekledi. (E.Baycan)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. yeni yemek listeniz 27 Ağustos 2021 Cuma 21:47:17

    Devleti milleti soymak helâlse de Diyanet balık hariç deniz ürünlerini haram fetva etti. Başyiyenin hazzetmediği hazmetmediği herşey belli ki millete de birbir yasak olacak çay simit hoşaf su çorbası ve uyuşturucular dışında...

  2. Diyanet Kızılay Yeşilay ve diğerleri yolsuzluk arsızlık batağındalar ve sizler bunlara toz kondurmayıp sanki savunuyorsunuz ayıp ayıp!

  3. Kızılay yıllık girdi-çıktı raporunu açıklamıyor neden acaba?