Kofçaz’da yağmur ve şükür duası gerçekleştirildi

Pandemi dolayısıyla ilimizde uzun bir süredir gerçekleştirilemeyen yağmur duası organizasyonları, bu yıl tekrar yapılmaya başlandı. Birlik ve beraberliğin simgelendiği, bereketli bir yaz mevsiminin geçmesi için duaların edildiği, yağan yağmurlar içinse şükredildiği yağmur dualarının sonuncusu dün Kofçaz ilçemizde gerçekleştirildi. Katılımın yoğun olduğu yağmur duasına il merkezinden ve çevre köylerden de katılım oldu. Kılınan öğle namazı ve okunan duaların sonrasında katılımcılara yemek ikram edildi.

Kofçaz ilçesi gerçekleşen yağmur duasında buluştu. 12 Haziran Pazar günü (dün) Öğle namazına müteakiben yapılan yağmur duasına çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. İl merkezinden ve çevre köylerden de katılımın olduğu organizasyona; AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ile partililer, Kofçaz Belediye Başkanı Ziya Karataş, Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, KIRKSEDER Başkanı Aleaddin İkican ile dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş iştirak etti. 
İlçemizde kılınan öğle namazı ve okunan dualar ile bereketli bir yaz mevsiminin geçmesi temenni edilirken, yağan yağmurlar için de şükredildi. Daha sonra ikrama geçildi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı yemekte et yemeği, pilav ikramı yapıldı. Yemek sonrasında bir kez daha, eller semaya açıldı, dualar edildi. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. gökden umut kesilmez 13 Haziran 2022 Pazartesi 22:48:37

    Her boş sofraya oturuşta bu hale getirenlere mutad beddualar ve haklarını haramlayış sonrası bir de seçimlere kadar bu millet için akıl yağmuru duası edip mevcut cehennem hayatın sona ermesi niyazında bulunulmalıdır