Kofçaz’da projeler tek tek hayata geçecek

Kofçaz Belediye Başkanı Ziya Karataş Önadım Medya Grubunu ziyaret etti. Karataş, Arnavutköy Belediyesi ile “Kardeş Belediye” olduklarını müjdeleyerek, pek çok projenin kardeş belediye desteği ile Kofçaz’da tek tek hayata geçeceğini belirtti

Kofçaz Belediye Başkanı Ziya Karataş dün gazetemizin konuğu oldu. Beraberinde AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Şeref Sağlık, İl Genel Meclis üyesi Adnan Öz, Kofçaz İlçe Başkanı Murat Kestane ile birlikte ziyaretimize gelen Başkan Karataş, önemli bir müjde vererek, Arnavutköy Belediyesi ile “Kardeş Belediye” olduklarını kaydetti. AK Partili Belediyeler arasında gerçekleşen bu uygulama kapsamında 15 Ocak’ta, 3. Havalimanı gibi dev bir projeye ev sahipliği yapan Arnavutköy Belediyesi ile kardeş belediye olan Kofçaz ilçemiz belediyesi, geçtiğimiz Cuma günü Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltalı’yı ziyaret etti. Arnavutköy Belediyesi tarafından büyük bir ilgi ve alakayla karşılandıklarını ifade eden Başkan Ziya Karataş, 604 kişinin yaşadığı Kofçaz ilçemizde birçok projenin hayata geçmesi için destek olacaklarının Başkan Baltacı’dan sözünü aldığını kaydetti. En büyük problemlerinin “yol” olduğunu orada anlattığını kaydeden Karataş; “Arnavutköy Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Haşim Baltalı, dilediğimiz konuda bizlere yardımcı olacaklarını ifade ettiler.
Bildiğiniz gibi Kofçaz’ın nüfusu 604’e kadar düştü. Ülkemizin en küçük ilçesi Kofçaz. Dolayısıyla buraya bir fabrika getirmek çok da mantıklı değil. Bölgemizi doğa turizmine yönlendirmek birincil hedeflerimizi arasında yer alıyor. Bu çerçevede 40 dönümlük bir orman arazimizi Belediyemize kazandırmak adına çalışmalara başladık. Buraya sosyal ve turizm amaçlı tesislerle donatmak istiyoruz. Yine aynı yerin yanında bir başka hazine arazisi bulunmakta. Burayı da alabilirsek, 80-90 dönümlük bir alanı insanlarımızın yararına kazandırmayı amaçlıyoruz. Arnavutköy Belediyesi ile oluşturulan bu ortaklık Kofçaz için bir şanstır. Kısa bir süre sonra değerli Arnavutköy Belediye Başkanımız bizleri ziyarete de gelecekler. O ziyarette bu projeleri konuşma imkanı bulacağız” dedi. 


Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol