Kocayazı Köyü Vali Bilgin’den yardım istiyor

Suyu bol bir köy. Ama o sudan faydalanamıyor. Çünkü köyde sık sık elektrik kesintisi yaşanıyor. Bu nedenle pompalar çalışmayınca, su sıkıntısı baş gösteriyor. En büyük beklenti, köye kurulan güneş panelleri. Ancak onlarda arızalı,
onarılmayı bekliyor. Eğer bu paneller devreye girerse, su pompaları elektrik kesintilerinden etkilenmeyecek. Köy susuz kalmayacak. Ama köy halkı elektrik kesintilerine de bir çare bulunmasını istiyor. Hangi köy mü? Kofçaz’a bağlı Kocayazı köyü.

İlimiz Kofçaz İlçesi’ne bağlı Kocayazı Köyü’nde yaşanan elektrik ve su kesintileri herkesi mağdur ediyor. Köy halkının gazetemize verdiği bilgilere göre; köyde sık sık elektrik arızası yaşanıyor. Bunun sonucunda da sular kesiliyor. Vatandaşlar; “Köyde atıl durumda bulunan ve balık tesisi olarak bilinen bölgeye güneş santrali kuruldu. Paneller monte edildi. Tüm umudumuz bu panellerde. Ancak onlar da arızalandı. Elektrik kesintisi yüzünden su pompaları çalışmayınca askeri birliğe de su gitmiyor. Köyümüzde su bol ancak suyun iletilmesinde ciddi sıkıntılar var” diye konuştu.
Özellikle Kurban Bayramı’nda köy halkının su kesintisi nedeniyle büyük sıkıntı çektiğini, Kocayazı ve Ahlatlı Hudut Birliği’ne de su basan depoya enerji gitmediğini kaydeden köylüler; “Güneş panellerinin ne zaman devreye gireceğini bilmiyoruz. Tek umudumuz burası. Eğer bu enerji devreye girerse, elektrikler kesilse bile, su kesintisi yaşamayız.
Çünkü pompalar çalışmaya devam eder. Sayın Valimiz Osman Bilgin’den, yaşadığımız elektrik ve su kesintilerine bir çözüm bulmasını talep etmekte, kendisinden yardım rica etmekteyiz” ifadesinde bulundular. Yetkililerden edinilen bilgilere göre de; panellerin en kısa zamanda onarılacağı öğrenildi. Ancak köylüler, paneller onarılsa da, elektrik kesintilerine kalıcı bir çözüm bulunmasından yana.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Seçimi bekleyin seçim yaklaşınca siyasiler gelmeye başlar işte an o an. Haydi şimdilik hayırlı işler sabırlar.