Kızılcıkdere 1. Bağ Bozumu Şenliği Gerçekleştirildi

Kızılcıkdere Muhtarlığı tarafından düzenlenen Kırklareli Valiliği
ile Kırklareli Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün desteklediği
Kızılcıkdere 1. Bağ Bozumu Etkinliği 26 Eylül Pazar günü
gerçekleştirildi. Oldukça renkli görüntülere sahne olan etkinlik; Köy meydanında kortej ile başlarken, protokol üyeleri, yöresel kıyafetli kadınlar ve vatandaşlar bando ve talika eşliğinde bağ alanına yürüdü. Burada bağ bozum etkinliği yapılırken, etkinliği düzenleyen Kızılcıkdere Köyü Muhtarı Mustafa Birkan Teke; “Bu etkinliğimiz ilkiyle vatandaşlarımızla buluşuyor. Köyümüz bağcılığı zaten meşhur, 3 bin 500 dönüm civarında bağımız var. Bu miktarı daha da geliştirmek istiyoruz. Sayın Valimizin de bu konuda bize yardımları oldu. Şu an ekilmesi planlanan arazilerimiz var. Bunun için 700 bin TL gibi bir ödenek çıkardılar bize sağ olsunlar. Tarım ve Orman Müdürümüz Mehmet Aksoy da ön ayak oldu. Bir Bağa Kadın Eli Değsin projesi onaylandı ve Valimizin yardımıyla bu işe kalkıştık. Daha da ilerleyeceğimize daha da başarılı olacağımıza temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Kızılcıkdere 1. Bağ Bozumu etkinliği; 26 Eylül Pazar günü düzenlendi.Kızılcıkdere Muhtarlığı’nca yapılan etkinliğe Kırklareli Valiliği ile Kırklareli Tarım ve Orman Müdürlüğü de destek verirken, Kırklareli Kültür, Sanat ve Edebiyatçılar Derneği (KIRKSEDER) de yaptığı şiir-müzik dinletisiyle etkinliğe katkı koydu.
Köy meydanında kortej ile başlayan etkinliğe, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Burcu Bölükbaşı, Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy ile köylüler katıldı.
Köylü kadınlar da yöresel kıyafetler ile bando ve talika eşliğinde bağ alanına yürürken, burada bağ bozum etkinliği hayata geçti. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte çalan müzikler eşliğinde oyunlar oynandı, danslar edildi. Yağlı güreş müsabakaları da yapılan etkinlikte;KIRKSEDER şiir-müzik dinletisiyaptı.
“Daha da ilerleyeceğimize daha da başarılıolacağımıza temenni ediyorum”
Etkinliği hayata geçiren Kızılcıkdere Köyü Muhtarı Mustafa Birkan Teke gazetemize özel yaptığı açıklamada; “Bu etkinliğimiz ilkiyle vatandaşlarımızla buluşuyor. Köyümüz bağcılığı zaten meşhur, 3 bin 500 dönüm civarında bağımız var. Bu miktarı daha da geliştirmek istiyoruz. Sayın Valimizin de bu konuda bize yardımları oldu. Şu an ekilmesi planlanan arazilerimiz var. Bunun için 700 bin TL gibi bir ödenek çıkardılar bize sağolsunlar. Tarım ve Orman MüdürümüzMehmet Aksoy da ön ayak oldu. Bir Bağa Kadın Eli Değsin projesi onaylandı ve Valimizin yardımıyla bu işe kalkıştık. Daha da ilerleyeceğimize daha da başarılı olacağımıza temenni ediyorum” dedi.
“Biz de davet üzerine şiir, müzik etkinliği yapmak üzere
etkinliğe katıldık”
Etkinliğe katkı sağlayan KIRKSEDER Başkanı Alaeddin İkican;“Bu girişimde bulunan Köy Muhtarımız Birkan Teke’ye köy halkı adına ve KIRKSEDER adına teşekkür ediyorum. Bize de böyle bir eğlenti, şiir ve müzik dinletisi sunma imkanı verdi. Kızılcıkdere’ye gerekiyordu zaten. Pandemi sonrası yapılan ilk etkinliği olarak da önemli. Seneye çok daha güzel olacağına çok daha şenleneceğine ve geleneksel hale geleceğine inanıyorum. Biz de davet üzerine şiir, müzik etkinliği yapmak üzere etkinliğe katıldık. İyi ki de katıldık” diye konuştu.Kırklareli Tarım ve Orman Müdürü Aksoy, konuşmasında, Kırklareli'nin bağcılık alanında önemli bir şehir olduğunu söyleyerek; "Biz üzümün çekirdeğinden, suyundan, kestiğimiz hasat ettiğimiz dalından faydalanabiliyoruz. Yaprağından tutun, hasat ettiğimiz son çubuğuna kadar faydalı olan bir ürün" ifadelerini kullandı.
“Türkiye'nin en kaliteli katma değerli ürünlerini
buradan üretip dünyanın her
yerine pazarlayacağız”
Bağ şehri Kırklareli'nde Türkiye'nin en kaliteli katma değerli ürünlerini buradan üretip dünyanın her yerine pazarlayacaklarını kaydeden Aksoy, "Kırklareli'nde bağcılık çok önemli ekonomik bir girdi sağlayacak. Bizde bunun için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Lozangrad şehri, bağ şehri Kırklareli'nde Türkiye'nin en kaliteli katma değerli ürünlerini buradan üretip inşallah Avrupa'ya dünyanın her yerine pazarlayacağız. İnşallah bir daha ki sene şu anlamlı gün yıllara sari olur. İnşallah bizim üreticimiz de bu katma değerli ürünlerden faydalanır. Sağlıklı bitkisel üretim olmadan sağlıklı insan olmaz, sağlıklı bitkisel üretim olmadan sağlıklı hayvan da olmaz, sağlıklı hayvan olmadan sağlıklı hayvansal üretim de olmaz. Dolayısıyla biz çevremizi korumalıyız" sözlerini sarf etti. (Ö.Gönültaş)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol