Kızılay’dan “Ramazan Bereketini Paylaşan Tüm Kalplere Hilal Olsun Türkiye” Kampanyası

Türk Kızılay Kırklareli Şubesi, geçtiğimiz yıl koronavirüs salgınıyla birlikte milyonlarca insana yardım ulaştıran Kızılay’ın, gelenekselleşen Ramazan ayı yardımlarıyla bu yıl da sosyal yardımlarını sürdüreceğini bildirdi. Yıl içindeki yardımlarının bir bölümü olan Ramazan ayı için “Ramazan Bereketini            Paylaşan Tüm Kalplere Hilal Olsun Türkiye!” sloganıyla yurt genelinde kampanya başlattıklarını açıklayan Kızılay Kırklareli Şubesi’nden yapılan açıklamada, “Kızılay’ın ülke geneline yayılmış şubelerinin yapmış olduğu detaylı sosyal incelemeler sonucu ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlarımızın ihtiyaçları Ramazan ayında da karşılanmaya devam edecek. 

İhtiyaç sahiplerinin kapısını gıda yardımı, sıcak yemek veya maddi destek olarak aralamak isteyen hayırseverler, “Ramazan Bereketini Paylaşan Tüm Kalplere Hilal Olsun Türkiye!” sloganıyla başlatılan kampanya sayesinde milyonları sevindirecek. Bağışlarıyla Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerine merhamet ellerini uzatan yardımseverler, yapılan kayıtlar sayesinde bağışlarını takip edebilecek” denildi.

Türk Kızılay Kırklareli Şubesi tarafından bu Ramazan ayında gerçekleştirilecek “Ramazan Bereketini Paylaşan Tüm Kalplere Hilal Olsun Türkiye” Kampanyası kapsamında yapılan açıklamada, “Ramazan Bereketini Paylaşan Tüm Kalplere Hilal Olsun Türkiye!” sloganıyla Ramazan ayı boyunca, yardımseverlerimiz ve ihtiyaç sahipleri için kolaylıklar sağlayan farklı bağış seçeneklerimiz ile hayırseverlerimizin desteklerini, bir kez daha talep edeceğiz.  
Gıda yardımı seçeneğiyle Ramazan boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere hazırlanan gıda kolilerini yardımseverlerimiz satın alacak, biz de onlar adına bu gıda paketlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız.  
Zekât, Fitre ve Fidye bağışları ile ekonomik durumu iyi olan hayırseverlerimizin dini vecibelerini yerini getirmelerini sağlarken, bağışlarının da doğru adreslere ulaşmasına vesile olacağız.  
İftar yardımlarına yapılan bağışlarla Türkiye genelindeki aşevlerimizde pişirilen yemekleri, ihtiyaç sahibi ailelere sunacağız. Aşevlerimize gelme imkânı olmayan ihtiyaç sahiplerimizin yemeklerini adreslerine teslim edeceğiz. 
Bayramlıklarımızla ve hediyelerimizle çocuklarımızın yüzünü güldüreceğiz. Bayramlık bağışıyla ise daha çok çocuğa ulaşacağız. Kızılay Alışveriş Kartımızla da, ihtiyaç sahiplerine yardım elimizi onların onurlarını kırmadan uzatacağız.  
Her dönemde mazlumların yanında olan Kızılay’ın bu çalışmalarının hedefine ulaşabilmesi için, sizin vereceğiniz destek büyük önem taşıyor. Bir kanaat önderi ve sorumlu bir medya mensubu olarak kampanyamızı yazılı, görsel ve sosyal medyadaki takipçilerinize duyurmanız ve onları bağışlarını vermeye davet etmeniz, daha çok ihtiyaç sahibine yardım eli uzatabilmemizin yolunu açacak.  
“Bir yerine çok olmanın” güzelliğini her zamankinden daha fazla hatırladığımız bu ayda, Kızılay’ı bir kez daha sahipleneceğinize inanıyor, gerek kampanyamıza katılımınız gerekse de kampanyamızın daha geniş kitlelere ulaşması noktasında tanıtım desteğiniz için şükranlarımızı sunuyoruz” denildi.
 Ramazan Gıda Yardımları
2021 yılı Ramazan ayında da ihtiyaç sahipleri için yardım planlamalarını yapan Kızılay, www.kizilay.org.tr resmi İnternet sitesinden, mobil uygulamasından ve şube ile temsilcilikleri aracılığıyla gıda paketi bağışlarını kabul ediyor. Ayrıca zincir marketlerde de Kızılay adına Gıda Kolileri satışa sunulacak. Ramazan Gıda Kolilerinin ülkenin dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine dağıtılması Ramazan ayı sonuna kadar gerçekleştirilecek.
Çocuklar için de hediyeler planlayan Kızılay, hazırladığı bayram hediyeleriyle ve bayramlıklarla yüzleri güldürecek.
Zekât, Fitre ve Fidye
Geçen Ramazanlarda olduğu gibi bu sene de yardımseverlerin zekâtları Kızılay aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.
Vatandaşların fitre ve fidyelerini de ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak olan Kızılay, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıkladığı taban fiyat üzerinden fitre ve fidyeleri kabul ediyor. Fitre ve fidyeler, Ramazan ayı içerisinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.
Aşevleri Hizmet Verecek
Ülke genelinde faaliyet gösteren Kızılay aşevleri, Ramazan ayında da günlük yemek, iftar yemeği ikramı ve kuru gıda dağıtımı yoluyla çalışmalarına devam edecek. Hijyenik ortamlarda, besin değeri yüksek gıda malzemelerinden hazırlanan sıcak yemeklerden sadece ihtiyaç sahipleri yararlanacak. Ayrıca aşevlerine gelemeyen, dışarı çıkamayacak durumda olan yaşlı ve hastaların yemekleri Kızılay tarafından özel sefer taslarında evlerine kadar götürülecek. Aşevlerinin olmadığı şehirlerde ailelere şubeler aracılığıyla iftar desteği verilecek.
Hayırseverler yaptıkları bağışlarla aşevlerinden daha fazla ihtiyaç sahibinin faydalanmasını sağlayabilecek.
Kan Bağışı Ekiplerinin Mesai Saatleri Düzenlenecek
Türkiye’nin ihtiyacı olan kanın tamamını gönüllü ve düzenli bağışçılarından karşılamaya çalışan Kızılay, pandemi döneminde düşen kan bağışlarına her sene olan Ramazan aylarındaki düşüşün eklenmemesi için de çalışma sistemini düzenleyecek. www.kanver.org web sitesinde yer alan noktalarda hizmet verecek olan Kızılay, kan alımı konusunda uzman olan 3.700’ü aşkın personeliyle sahada olacak. Hastanelerin ihtiyacı olan kan 24 saat esasına göre yine karşılanacak.
Bağışlar Gerçek İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırılacak
Yurt içi-Yurt dışı Gıda Yardımı, Çocuk Kolisi, Bayramlık, Yurtiçi-Yurtdışı İftar Sofralarına destek olabilecek olan bağışçılar; bankalarda bulunan Kızılay bağış hesaplarından, tüm PTT İşlem Merkezlerinin 2868 no’lu Kızılay Posta Çeki hesabından, www.kizilay.org.tr’den, 168 Kızılay ücretsiz danışma ve bağış hattından, mobil uygulamadan ve ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden bağışları ile zekâtlarını ulaştırabilecekler. Bir aylık gıda yardımı için 120 TL ve katlarında bağış yapabilirken tüm operatörlerden 1877’ye FİTRE ve FİDYE yazarak 28 TL’lik, BAĞIŞ yazıp 2868’e mesaj atarak da 10 TL’lik bağış yapabiliyor.
Gerçekleştirilen iş birlikleri ile de zincir marketler ile yapılan anlaşmalar sonucu Migros, Bizim Toptan Market ve Happy Center içinde kurulan stantlara da gıda kolisi bağışı yapılabilecek.
Bağış ve bilgi için Kızılay 168 çağrı merkezini arayabilir veya en yakın Kızılay şubesini ziyaret edebilirsiniz. (Ö. Gönültaş)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol