Kızılay yardımlarına devam ediyor

Türk Kızılay’ı Kırklareli Şubesi tarafından  Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere Gıda Kolileri toplanıyor.

Türk Kızılay’ı Kırklareli Şubesi tarafından Ramazan’da daha fazla iftar ve sahur sofrasına hayırseverlerin yardımlarını ulaştırmak amacıyla Kırklareli’nde bir alışveriş merkezinde stant açarak gıda kolileri toplamaya başladılar. 16 Mayıs Çarşamba günü açılan stantta konuşan Türk Kızılay’ı Kırklareli Şubesi Başkanı Ruhan Uzunlar Altıntel Ramazan ayı boyunca yardımların devam edeceğini söyledi. Uzunlar, “Ramazan ayının başlaması ile birlikte bizde Türk Kızılay’ı Kırklareli Şubesi olarak ramazan yardım paketleri toplamaya başladık” dedi.
“Hayırsever vatandaşlarımızı
bekliyoruz”
16 Mayıs 2018 tarihinde stanttın açıldığını ve tüm hayırsever vatandaşları beklediğini belirterek Uzunlar “Hayırsever vatandaşlarımız marketten aldığı gıda ürünlerini Kızılay’a makbuz karşılığında bağışlayabiliyorlar. 30TL, 50TL ve 75TL’lik gıda kolileri oluşturuyoruz. Kırklareli halkının buna duyarlı olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.   
Stant Ramazan ayı boyunca
açık kalacak
Türk Kızılay’ı Kırklareli Şubesi Başkanı Ruhan Uzunlar Altıntel yardım stanttının Ramazan ayı boyunca ve 13:30 ile 19:00 saatleri arasında açık olacağını söyledi.
Bağış seçenekleri
Bu yıl yurtiçinde ve yurtdışında 10 milyondan fazla ihtiyaç sahibine temas etmeyi hedefle-
yen, tüm hazırlıklarını bu kapsamda tamamlayan Kızılay’a Ramazan ayında destek vermek ve sofralarını gerçek ihtiyaç sahipleri ile paylaşmak isteyen hayırseverlerin bağış yapabilmek için pek çok seçeneği bulunuyor. Bağışlarıyla ihtiyaç sahiplerine merhamet ellerini uzatmak isteyen yardımseverler, Kızılay’ın genel nakdi, zekât, fitre, adak ve akika kurbanı, aşevleri, gıda yardımı, Kızılay Kart ve diğer bağış modellerinden seçim yapabilecek. Bu dönemde bağışçılarımız ayrıca Kızılay Huzurevleri’ne bağış yapabilecek, gayrimenkul bağışında bulunabilecek.
 Bağışçılar; bankalarda bulunan Türk Kızılayı bağış tahsilât sistemi ve bağış hesaplarından, tüm PTT İşlem Merkezlerinin 2868 no’lu Türk Kızılayı Posta Çeki hesabından, www.kizilay.org.tr’den, 168 Türk Kızılayı ücretsiz danışma ve bağış hattından ve ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden bağışlarını yapabilecekler.
 Ayrıca tüm operatörlerden 2868’e boş mesaj atıp 10 TL’lik bağış yapabilirler.
“30 ülkeye yardım edeceğiz”
 Dünyada yaşanan çatışmalardan dolayı her gün 30 bin insanın evini barkını terk ettiğini bu nedenle 66 milyon insanın mülteci duruma düştüğünü hatırlatan Uzunlar, Ramazan boyunca kendi ülkesini terk etmek zorunda kalan insanları da unutmayacaklarını belirtti.
Suriye başta olmak üzere Filistin, Arakan ve Irak gibi ülkelerdeki fakir fukaraya da ulaşmak
için çabalarını sürdüreceklerini dile getiren Kırklareli Şubesi Başkanı Ruhan Uzunlar Altıntel, “Ramazan ayında çeşitli destekler vereceğimiz 30 ülke var. Ön plana çıkan bazı ülkeler şunlardır. Öncelikli alanlarımızdan birisi Filistin dolayısıyla da Gazze olacak. Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı
operasyonlarıyla özgürleştirilen Suriye'deki bölgelerdeki insanlara yardımlarımızı ulaştıracağız. Kamplarımızda kalan yüz binlerce insana ramazan sofrası kurarak acılarını dindirmeye çalışacağız. Sudan, Yemen, Irak, Pakistan ve Arakan halkına da desteğimizi sürdüreceğiz. Mescid-i Aksa'da da iftar sofraları kuracağız. Bir kişinin iftarlık bedeli 10 dolar olacak. İftar yemeği vermek isteyen hayırseverlerimiz 5 bin dolar bağışladıkları taktirde 500 kişiye iftar vermiş olacaklar. Bunların dışında Balkanlarda, Kafkaslarda ve daimi delegasyonumuzun olduğu 9 bölgedeki iftar sofralarında insanlarımızla aşımızı, ekmeğimizi ve duygularımızı paylaşacağız.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol