Kızılay Genel Sekreteri Can, Kırklareli’ndeydi

Türk Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesi ile kent merkezindeki Bademlik Mahallesi'nde yemek yapamayacak durumda olan vatandaşlara sıcak yemek ve pide dağıttı.
Can, yaptığı açıklamada, Türk Kızılay olarak "Dertler Paylaşıldıkça Bitecek Yeter ki İnan Buna" sloganıyla hareket ettiklerini söyledi.
Hüseyin Can, "Ama Türk Kızılay olarak 152 yıldan beri yapmış olduğumuz faaliyetleri hiç aksatmadan devam ettirdik. Hedeflerimiz arasında 20 aş evimiz vardı, Türkiye genelinde ihtiyaç sahipleri insanlara, yemek yapamayacak vatandaşlara yemekler yapıp götürüyoruz.
Hedefimiz Türkiye genelinde 10 milyon insana ulaşmaktı. Şu an itibarıyla bu rakamı hemen hemen tamamlamış bulunuyoruz. Bu rakamları tamamlarken de hakkını vermemiz gereken bir kesim var, o da Kızılay gönüllüleri. Bunlar gerçekten bizim 'olmazsa olmaz' en önemli yardımcılarımız. Bu işi severek yaptılar, kurumum ve ihtiyaç sahipleri adına teşekkür ediyorum. Malzemeleri, yardımları ihtiyaç sahiplerine götürmek için bize bağışta bulunan bağışçılarımıza teşekkür ediyorum. Alan el ile veren el arasında Türk Kızılay olarak hep köprü olduk. Bu görevimizi de bihakkın yerine getirdik. Bu yıl Türkiye genelinde 50 bin çocuğa sokağa çıkma kısıtlaması da düşünülerek 150'şer lira bayram harçlığı ulaştırıyoruz. Bütün bu faaliyetlerimiz neticesinde inşallah yarınlarda çok güzel sağlıklı Türkiye'de Kızılaya daha az ihtiyaç duyulan günlerde beraber olmayı arzu ediyoruz” dedi.
Daha sonra Kavaklı beldesinde ihtiyaç sahibi bir aileyi ziyaret eden Hüseyin Can, Türk Kızılay yardımlarını aileye teslim ederek onlarla iftar yaptı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol