Kızılay 151 yıldır iyilik yolculuğuna devam ediyor

29 Ekim -2 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan Türk Kızılay Kırklareli Şube Başkanı Volkan Göç, “Gücünü milletinden alan Türk Kızılay, yardımseverlerin ve gönüllülerinin desteği ile dünyanın neresinde olursa olsun insan onurunun korunması doğrultusunda tüm gücüyle iyilik yolculuğuna devam edecektir” dedi.

Kızılay Haftası dolayısıyla, Türk Kızılay Kırklareli Şube Başkanı Volkan Göç bir açıklama yaparak, “iyiliği” hatırlatan Kızılay Haftası’nın bu yılki sloganının “Sensiz Olmaz” olarak belirlendiğinibildirdi.
Türk Kızılay Başkanı Volkan Göç, 1868 yılından bu yana ulusal ve uluslararası alanda her koşulda insanların acısını hafifletmeye çalışan ve hizmetlerinde hiçbir ayrım ve çıkar gözetmeyen Türk Kızılay’ının, ülkemizin en köklü ve güçlü yardım kuruluşu niteliğini büyük bir gururla taşıdığını belirterek, 151 yıldır insan onurunun korunması amacıyla, gönüllü olarak çalışmalar yürüten Türk Kızılay’ın, günümüze kadar yurtiçi ve yurtdışında milyonlarca ihtiyaç sahibine halkımızın yardım elini uzattığını kaydetti. Göç, “Türk Kızılay gönüllü olarak yürüttüğü tüm çalışmalarında vatandaşların desteğine de ihtiyaç duyuyor. Gerçekleştirilen çalışmaların doğru araçlar ile halkımıza aktarılması bu çalışmaların devamlılığına büyük katkı sağlıyor” dedi.
Kızılaycılık felsefesini
tanıtıyoruz
Türkiye genelinde faaliyet gösteren Türk Kızılay ŞubelerininKızılay Haftasını tüm okullarda çeşitli etkinliklerle kutladığını, Kızılaycılık felsefesi ve temel ilkelerini tanıtmak ve benimsetmek için çeşitli etkinlikleri hedefleri doğrultusunda gerçekleştirdiğini aktaran Göç sözlerine şöyle devam etti;“Her yıl 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası, bu yıl birçok etkinlikle İlimiz ve İlçelerimizde ilk günkü heyecanla yoğun coşku ile kutlanıyor. Kızılay Haftası münasebetiyle şubemizde bizleri ziyarete gelen öğrenci ve öğretmenlerimiz ilimizde sosyal sorumluluk bilincinin ne kadar yüksek olduğunun bir göstergesidir, hepsiyle gurur duyuyoruz.
Yeni süreçte bu bilincin yükseltilmesi ve tüm ilçe ve yerleşimlerimizde Türk Kızılay Hedefleri çerçevesinde sürpriz Şenlendirme Projeleriyle vatandaşlarımızın huzuruna çıkacağız. Türkiye’de yalnızca 14 İlde düzenlenecek temel sorun ve sıkıntılarımızın çözümüne yönelik Şenlendirme Projeleri ile ilimizin şenlenmesini hedefliyoruz.
Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar İlimizde yaşayan vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi ve desteğin gösterildiği Türk Kızılay, ilimiz sınırlarında ihtiyaç sahiplerinin giyim, gıda ve kan ihtiyaçlarını tedarik etme adına kapasitesini bir hayli arttırmıştır. İlimiz sınırlarında İhtiyaç sahiplerine 2019 yılı içerisinde 400 bin Türk Lirası nakit desteği sağlandığı gibi, 4500 aileye gıda ve giysi yardımında bulunulmuştur. İhtiyaç sahiplerine yardımlarımız artarak devam etmektedir.
Kırklareli de 900
gönüllümüz var
Bunun yanında ilçe belde ve köylerimizde kurumsal teşkilatlanmasına hız katan Türk Kızılay Kırklareli Başkanlığı, Genç Kızılay ve Kırklareli Üniversitesi Kızılay Kulübü teşkilatlanmalarını tamamlamış ve ilimizde hizmet edecek 900 kişilik bir Kızılay Gönüllü teşkilatına ulaşmıştır.
Gençlere ve gençlerimizin eğitimize, toplumda faydalı fertler olarak yetişmelerine ve yine toplumun ihtiyaçlarına duyarlı olmalarına çok önem veriyoruz. Kırklareli Belediye Başkanlığımızın destekleri ile 29 Ekim’de Ankara’ya Kurucu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü Ziyarete giden Genç Kızılay ekibimiz, Anıtkabir Ziyaretlerinin ardından, tarihi 1. Meclisimizi de ziyaret etmişlerdir.
Afet, İlkyardım ve Uluslararası Yardım Kuruluşları konularında Genç Kızılay Kampında eğitim alan İlimizin AKRAN Eğitim Lideri, uygulamalı eğitimlerini Kırklareli Genç Kızılay ve Kulüp üyelerimize ve Gönüllülerimize aktarmıştır.
İlimizde Kızılay Haftasında “Sensiz Olmaz” davetimize sessiz kalmadan bizde buradayız, diyerek katılım sağlayan ve Kızılaycılık bilincinin artmasına katkı sağlamak adına Kan Bağış Kampanyaları düzenleyen okullarımızın ve Sivil Toplum kuruluşlarımızın kampanyaları, vatandaşlarımızdan büyük ilgi görmüştür. Buradan her birine sonsuz teşekkürler. Fedakar Kırklareli Halkı ile ne kadar gurur duysak azdır.
Gücünü milletinden alan Türk Kızılay, yardımseverlerin ve gönüllülerinin desteği ile dünyanın neresinde olursa olsun insan onurunun korunması doğrultusunda tüm gücüyle iyilik yolculuğuna devam edecektir.”

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. bilmek de hakkımız değil mi? 05 Kasım 2019 Salı 18:12:04

    O iyilik kurumunu yaratan yaşatan millet iyilik bağışlarının nerelere sarfedildiğini ve makamlılarına ne maaşlar ödendiğini merak ediyor.