Kız Kardeşim Yerel Lezzet Gıda Girişimciliği Hibe Programı

Aralarında Kırklareli’nin de bulunduğu 30 ilde hayata geçen ve 2019 yılının sonuna kadar uygulanacak proje ile kadınların sahip olduğu gıda işletmeleri değerlendirmede uygun bulunursa 25 bin TL destek alabilecek. Kırklareli ayağı Kırklareli Ticaret Borsası ile Kırklareli Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu işbirliğinde yürütülen Kız Kardeşim projesi çerçevesinde oluşturulan Yerel Lezzet Gıda Girişimciliği Hibe Programı ile Türkiye’nin lezzetlerini kendi işletmesinde üreten kadınlar güçlendirilecek. Projeye 30 ilden 10 kadın işletmeci dahil edilecek.

Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Proje kapsamında Koordinatörü olduğumuz Kırklareli Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu ile birlikte Kız Kardeşim projesi yürütülmektedir. Proje İllerinde Yerel Lezzet Gıda Girişimciliği Hibe Programı ile Türkiye'deki yerel lezzetleri ön plana çıkartarak, bu lezzetleri kendi işletmesinde üreten kadınların güçlendirilmesi amaçlanmaktadır” şeklinde konuştu.
Kadınlara 25 Bin TL Hibe
Kadınlara işlerini geliştirmeleri için hibelerin verileceğini kaydeden Altıntel; “Bu çerçevede kadınlara işletmelerini geliştirebilmeleri için iş geliştirme hibesi verilecektir. Değerlendirmeler sonunda başarılı olan kadınlar 25.000 TL iş geliştirme hibesi alacak ve işletmelere markalaşma desteği sağlanacaktır” dedi.
Son başvuru tarihi 10 Mayıs
Başkan Altıntel açıklamalara şu ifadelerle son verdi; “Kız Kardeşim Projesi illerinde çoğunluk hissesinin ya da imza yetkisinin bir kadına ait olduğu restoranında/ lokantasında, bölgesindeki yerel bir yemeği yapan ve yanında en fazla 5 kişi çalıştıran, başka şubesi olmayan, işini büyütmek isteyen, öğrenmeye açık olan kadın girişimciler 10 Mayıs 2019 tarihine kadar http://habitatdernegi.org/haber/kiz-kardesim-yerel-lezzet-gida-girisimciligi-hibe-programi.html/ adresinden ücretsiz olarak müracaat edebilecektir.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol