Kız Kardeşim Projesi kapsamında eğitimler devam ediyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği, Coca Cola Türkiye ve İstanbul Teknik Üniversitesi sponsorluğunda, Kırklareli Ticaret Borsası koordinatörlüğünde, TOBB Kırklareli Kadın Girişimciler Kurulu öncülüğünde “Ebeveyn ve Bilgi Güvenliği” konulu eğitim düzenlenecek. Kız Kardeşim Projesi kapsamında düzenlenecek olan eğitimler, 7-8 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.

7-8 Kasım tarihlerinde Kırklareli Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’na gelecek olan gezici eğitim TIR’ı, Kırklarelili kadınları internet kavramı, güvenlik, internet güvenliği, güvenliği tehdit eden unsurlar, güvenli internet hizmeti, sosyal medya kullanımı, siber zorbalık, siber zorbalıkta ebeveynin rolü ve link güvenliği konularında bilgilendirecek. Öğleden önce ve öğlenden sonra olmak üzere iki oturum şeklinde düzenlenecek olan eğitimlerin süresi ise 40 dakika olacak.
Kız Kardeşim Projesi kapsamında 2018 yılında 30 ilde toplam 9.339 kadına eğitim verildiğini söyleyen Kırklareli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ruhan Uzunlar Altıntel, söz konusu eğitime evinde internet olan tüm ebeveynlerin katılması gerektiğini vurguladı. İnternetin birçok avantajı olduğu gibi, çok sayıda dezavantajı da olduğunu belirten Altıntel “Bilgi güvenliği ve güvenli internet ortamı konularında ebeveynlerimizin bilgi eksikliği olduğunu görüyoruz. Çocuklarını internet ortamının zararlarından korumak isteyen tüm ebeveynlerimize, gezici eğitim tırımızda düzenlenecek olan eğitime katılmalarını tavsiye ediyorum. İçerisinde internet bağlantısı, akıllı tahta ve 35 kişinin eğitim alabileceği bir sınıf ortamı bulunan tırımızda eğitim alacak olan ebeveynlerimiz; Sonsuz bir mecra olan internet ortamında çocuklarını tüm kötülüklerden, kendilerini ise bilgi hırsızlığından korumaları konularında eğitilecekler” şeklinde konuştu.
2019 yılı sonuna kadar 9.000 kadına ulaşmayı hedefliyoruz
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Coca-Cola Türkiye işbirliği ile yürütülen Kız Kardeşim Projesi’nin 2019 yılı sonuna kadar 9.000 kadına ulaşmayı hedeflediğini ifade eden Kırklareli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ruhan Uzunlar Altıntel “Kız Kardeşim Projesi; Kadınların ekonomik hayata katılımı konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlenmesi ve ekonomik kalkınmada aktif rol almaları için desteklenmesi amacıyla hayata geçirildi. Bu kapsamda çok sayıda ilde, eğitimler düzenlendi. Bu vesileyle; Eğitimimizin daha geniş kitlelere ulaşması bakımından bütün sivil toplum kuruluşlarına, halk eğitim merkezlerine ve tüm kamuoyuna eğitime ilgili olabileceğini düşündüğünüz kadınları söz konusu eğitim programına yönlendirmeleri hususunda çağrıda bulunuyorum. Son olarak; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’miz başta olmak üzere Kırklarelili kadınlarımızın gelişen çağa ayak uydurmaları konusunda bilgilendirilmesi, ekonomik hayata atılmaları ve her alanda donanımlı bireyler haline dönüşmelerine imkan sağlanması hususunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan tüm proje ortaklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol