Kıyıköy'ün doğal ve tarihi güzellikleri İstanbul'da sergileniyor

Kıyıköy’ün doğal ve tarihi güzellikleri Taksim Metro İstasyonu’nda sergilenmeye başlandı. Ödüllü ve deneyimli fotomuhabir Osman Örsal’ın üç hafta boyunca verdiği fotoğrafçılık eğitimini tamamlayan on beşi çocuk, otuzu yetişkin olmak üzere kırk beş Kıyıköy sakininin çektiği fotoğraflar 25 Kasım 2019 tarihine kadar sergilenmeye devam edecek.

Kırklareli’nin huzurlu ve şirin sahil beldesi Kıyıköy’ün doğal ve tarihi güzellikleri, bölge sakinlerinin objektifine yansıdığı haliyle İstanbul’da görücüye çıktı. TürkAkım Projesi tarafından düzenlenen eğitimler sonunda çekilen karelerden oluşan “Fotoğraflarla Kıyıköy” isimli sergi Taksim Metro İstasyonu’nda açıldı. Kıyıköy Fotoğraf Atölyesi, Rusya’dan Türkiye ve Avrupa’ya doğalgaz taşıyacak TürkAkım Projesi’nin karaya çıkış noktası olan Kıyıköy’ün ekonomik refahının ve turizm potansiyelinin geliştirilmesine yönelik olarak yaptığı çeşitli yerel yatırımlar arasında yer alıyor. Eğitim alan Kıyıköylülerin de katıldığı sergi açılışında konuşan TürkAkım Sözcüsü Aslı Esen, “Fotoğraflarla Kıyıköy projesi, beldenin başlıca geçim kaynaklarından olan turizm sektörünü geliştirmeye yönelik hayli kapsamlı girişimlerimizden yalnızca biri. Turizm alanındaki yatırımlarımız kapsamında küçük işletmelere hibe programının yanı sıra Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesiyle ortaklaşa gerçekleştirilen eğitimler ile basılı materyal, internet sitesi ve sosyal medyada tanıtım faaliyetleri gibi çalışmalar yürüttük. Kıyıköy’ün güzelliklerini İstanbullulara kendi sakinlerinin gözünden tanıtmak amacıyla düzenlediğimiz bu sergide bize evsahipliği yapan Metro İstanbul A.Ş.’ye de teşekkür borçluyuz,” dedi.
Sergi 25 Kasım 2019 tarihinde dek Taksim Metro İstasyonunda görülebilecek. Kıyıköy hakkında daha ayrınıtlı bilgiye ise www.kiyikoy.biz adresinden ulaşılabiliyor.
TürkAkım Hakkında...
TürkAkım, Rusya’dan başlayıp Karadeniz üzerinden doğrudan Türkiye’ye ve daha sonra Türkiye’nin komşu ülkelerinin sınırına kadar ilerleyen doğalgaz boru hattı projesidir. Boru hatlarından ilki Türk piyasasına, ikincisi ise Güney ve Güneydoğu Avrupa ülkelerine doğalgaz temin edecek. Her bir hattın kapasitesi yıllık 15,75 milyar m3 olacak. TürkAkım, 2019 sonunda faaliyete geçecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol