Kıyıköy’ü unuttular mı?

Kirlilik ve fahiş fiyatlar can sıkıyor
Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı’nın ardı ardına kutlamalarının yanı sıra tatil için fırsat
bulanlarda deniz içi yola çıktı. Kırklareli’nin tatil için en çok tercih edilen adreslerinden birisi olan Vize Kıyıköy de çok fazla tatilciyi konuk etti. Tatil boyunca kamp yapanları, günü birlik tatilcileri konuk eden Kıyıköy’de sahildeki kirlilik ise tatilcileri isyan ettirdi.
Tatil için çok uzağa gitmeden güzel bir tatil yapmak isteyenlerin tercihleri arasında yer alan Kıyıköy bu sefer yüzleri güldürmedi. Tatilcilerin akın akın gittiği Kıyıköy’deki kirlilik görenleri de şaşkınlığa çevirdi.
Sahildeki kirliliği gören yok mu?
Tatil için Kırklareli’nin Vize İlçesi Kıyıköy Beldesi tatilcileri en çok tercih ettiği adreslerden birisi olarak dikkat çekti. Kurban Bayramı tatilinde tatil için yola çıkanların yakında tatil yapmak için tercih ettikleri adreslerden olan Kıyıköy’de sahildeki kirlilik tatilcileri isyan ettirdi. Belde merkezinin yanı başında bulunan sahildeki çöpler, bakım ve kontrollerin eksikliğinden şikayet etti. Kırklareli’nin önemli bir değeri olan Kıyıköy’de sahilin için çalışmaların ihmal edilmesi ortaya kirlilik manzaraları çıkardı. Sahilde sigara izmaritleri, pet şişeler, alkol şişeleri, plastik poşetler doğal bir güzelliği tehdit ediyor.
Tatilciler duyarlı olmalı
Geniş bir kamp alanı ile tatil yapmak için gelenlere büyük kolaylıklar sağlayan Kıyıköy’de konukların da alanları kirlettiği dikkatlerden kaçmadı. Kamp alanında ve sahilde tatilcilerin çöplerini bırakması kirliği hat safhalara taşıyor. Bu durumun kontrol edilmemesi ise doğal bir cennet olan Kıyıköy’ü günden güne daha da kirli hale gelmesine neden oluyor.
Sahil yakınında fiyatlar yükseliyor
Tatil bölgelerinde fiyatların bayramın da etkisiyle yükseldi. Ancak bütün ürünlerdeki fiyatların yükselmesi, tatil için Kıyıköy’ü tercih edenleri fahiş fiyatlara da tepki gösterdi. Halka hizmet vermek adı altında yüksek fiyatlar ile satış yapan işletmeler en büyük şikayetlerin başında geliyor.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Bu mu Kıyıköy ? 05 Eylül 2017 Salı 18:40:51

    Kıyıköy malesef çok pis. Tatşlciler de yetkililer de suçlu. Övdükleri Kıyıköy bu mu dedim.

  2. Çözüm kirletmemekte.Geldğinde bulduğun gibi bırakırsan bu görüntülerle karşılamazsın tatilci.Yemek yediğin masannın üstündeki tabak yerine çöpünü masanın altına atarsan senin yaşam alanını bu olduğunu gösterirsin tatilci.O yüzden köyü köylüyü değil gelenleri eleştirelim.

  3. Bir kıyıkoylu olarak bu manzaradan utanıyorum bende dışarda oturuyorum denize gittimmi çopumu toplayıp konteynıra atıyorum yabancılara çöpünü topla dedinmi onkişi birden üstüne yürüyor bedava plaj olduğu için

  4. Kıyıköylü :) 08 Eylül 2017 Cuma 13:05:26

    Kıyıköyle pisliğin hicbir alakasi yok gelen tatilciler kamp alanlarinda her pisliği birakip gidiyorlar çocuk bezleri hatta kendi iç çamasirlarini bile bide şöyle düşünün kendi evinizdede böyle yapsaniz yada gelen misafirler boyle yapsa sizin eviniz nasil olurdu insanları yargılamadan önce hepiniz kendinizi yargilayin

  5. kıyıköyün derneği yok mu 09 Eylül 2017 Cumartesi 15:10:41

    kıyıköyün turizm derneği yok mu ? tabela derneği mi orası ? yerel yönetimlere bir etkisi veya katkısı yok mu ? kapatsınlar o halde derneği pişpirik oynasınlar.

  6. yerlisi de tatilcisi de kabahatli 29 Eylül 2017 Cuma 11:42:43

    sezon kısa NASILSA ne söğüşlersem kardır diye düşünen ( güya ) turizmci esnaf ve konaklama yeri sahipleri oldukça gelen tatilci de herşeyi istediği pervasızlıkta yapmaya hakkı olduğu hissiyle yaklaşıyor. çok güzel bir belde kıyıköy ama özellikle kirlilik konusunda başarısız. tatilcilerin yarattığı kirliliği kıyıköylüye yıkmak daha büyük haksızlık. adam zaten orada yaşıyor kendi evini barkını zaten kirletmez. malesef turizm dedikleri bu konu YÖ-NE-Tİ-Cİ-ler tarafından iyi YÖ-NE-Tİ-LE-Mİ-YOR.