Kıyıköylü yetenekler fotoğraflarını sergiliyor

TürkAkım Projesi’nin organize ettiği Kıyıköy Fotoğraf Atölyesi’nde çekilen fotoğraflar, 6 Kasım Çarşamba günü Kıyıköy Atatürk Parkı’nda açılan “Fotoğraflarla Kıyıköy” başlıklı sergiyle yerel halkın ve ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
15’i çocuk 45 katılımcı katılımcı Haziran-Temmuz aylarında gerçekleştirilen fotoğraf atölyesindeki eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını almıştı.
Rusya’nın Anapa kentinden başlayıp Karadeniz altından ilerleyerek Kırklareli’nin Kıyıköy beldesinde karaya çıkacak olan TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı Projesi, Kıyıköy’ün tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.
Usta fotomuhabiri Osman Örsal’ın eğitmenliğini üstlendiği atölyede çekilen 7 bin kare arasından seçilen fotoğraflarla oluşturulan serginin açılışına, Kıyıköy halkı ve öğrenciilerin yanı sıra Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç de katıldı.
Serginin açılışında TürkAkım Projesi’ni temsilen hazır bulunan iletişim yetkilisi Tülay Karadeniz “Bu yıl ikinci defa düzenlediğimiz Kıyıköy Fotoğraf Atölyesi, Kıyıköy’ün sürdürülebilir kalkınması adına yürüttüğümüz yerel yatırımlar programının önemli bileşenlerinden biri. Bu sergi vesilesiyle Kıyıköy’ün turizm potansiyeline katkıda bulunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Kıyıköy’deki sergiye ilave olarak, Kıyıköylülerin gözünden beldenin güzelliklerini ortaya koyan fotoğraflar yakında 18 Kasım tarihinde İstanbul’da açılacak sergi sayesinde daha geniş kitlelere ulaşacak. Sergide yer verilenden daha geniş bir seçkiyle hazırlanan “Fotoğraflarla Kıyıköy” adlı fotoğraf kataloğu ile de Kıyıköy’ün ve güzelliklerinin Türkiye’nin her yanında tanıtılması amaçlanıyor. Atölyede çekilen fotoğraflar Kıyıköy turizminin geliştirilmesi için yine TürkAkım Projesi’nin katkılarıyla hazırlanacak turizm tanıtım materyallerinde de kullanılacak.
Sergi, 6-15 Kasım tarihlerinde Kıyıköy Atatürk Parkı’nda ziyarete açık olacak.
 TürkAkım Hakkında
TürkAkım, Rusya’dan başlayıp Karadeniz üzerinden doğrudan Türkiye’ye ve daha sonra Türkiye’nin komşu ülkelerinin sınırına kadar ihraç edilmesi planlanan doğalgaz boru hattı projesidir. Boru hatlarından ilki Türk piyasasına, ikincisi ise Güney ve Güneydoğu Avrupa ülkelerinin doğalgaz temin edecek. Her bir hattın kapasitesi yıllık 15,75 milyar m3 olacak. TürkAkım Projesi, 2019 sonunda faaliyete geçecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol