Kitap okuma pikniğinde buluştular

Kırklareli Mustafa Dalcalı Ortaokulu Türkçe öğretmeni Hazer Ayyıldız koordinatörlüğünde öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı ve sınavlarda okuduğunu anlaması amacıyla kitap okuma pikniği 12 Mayıs Cuma günü gerçekleşti. Gerçekleşen kitap okuma pikniğine Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser Katılım gösterdi.
Eser yaptığı açıklamada; “Öncelikle öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Bu okuma alışkanlığını kazandırma adına çeşitli fikirler üretebilmek böyle bir piknik alanında ki okulunuza yakın bir böyle imkan var.
Gerçekten okumayı alıştırma adına gençlerimize çocuklarımıza takdire şayan bir husus. Hem okul Müdürümüzü hem değerli öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Tabi ben okulunuza karınca kaderince Özel İdaremiz aracılığınla kütüphanenize kitap yardımı yaptık. Şimdi bu verimli çalışmayı görünce gerçekten ve aynı zamanda öğretmen olarak çok mutlu oldum. Gelişmiş ülkelere baktığımızda otobüste tatilde kitap okuyorlar. Yani sizin bu düzenlediğiniz etkinliği görünce gerçekten çok mutlu oldum. Öğretmenlerime ve öğrencilerime teşekkür ediyorum” diye ifade etti. Ziya Eser’in ardından okul müdürü “Projemiz öğrencilerimize kitap alışkanlığını artırmak amacı ile düzenlendi. Toplumumuzda şöyle bir sıkıntı oldu. Teknolojinin gelişmesi ile çocuklarımız kitap alışkanlığını azatlı. Aynı sorunu TEOG sınavından sonra daha net gördük. Sınavda öğrenciler kitap okuma alışkanlığı azaltması ile sınavda okuduğunu anlayamadılar ve fazla doğru cevap veremediler. Sınavdan sonra Türkçe öğretmenimiz Hazer Ayyıldız böyle bir etkinliği düzenlememize sebep oldu. Hem öğrencilerimiz için eğlenceli bir kitap okuma ortamı ve aynı zamanda sınav sonrası stres atması için böyle bir fikirle böyle güzel bir etkinlik düzenledik. Öğrencilerimizde etkinliğe katılıp kitap okuma alışkanlığını artırdı. Ben öğretmenlerime ve öğrencilerime teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bizlere destek veren İl Özel İdaresine de teşekkürlerimi sunuyorum’ dedi. Kitap okuma pikniğinden sonra okul alile birliği öğrenciler sucuk partisi düzenledi. Sucuk partisine İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım da katıldı. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol