Kitap Okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Kırklareli’nde  düzenlen Kitap Okuma Etkinliği yarışmalarında dereceye giren öğrencilere“Başarı Sertifikaları” ve ödülleri İl Millî Eğitim Müdürümüz Murat Aşım tarafından verildi.

Öğrencilere kitap okumayı sevdirmek, okuma alışkanlığı kazandırmak, okuduğu kitabın anlama seviyesini görmesini sağlamak, kendine güven duygusunu geliştirmek...

Sosyal ve kültürel alanda okulunu temsil etme bilincini kazandırmak amacıyla Bakanlığın Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından tüm Türkiye genelinde Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okullarda “Kitap Okuma Etkinliği” düzenlendi.
İlimiz Merkezinde düzenlenen Kitap Okuma Etkinliği yarışmalarında dereceye giren öğrencilere “Başarı Sertifikaları” ve ödülleri İl Millî Eğitim Müdürü Murat AŞIM tarafından verildi.
24 Ekim 2017 Salı günü İl Millî Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen ödül törenine, yarışmada;
1. Lüleburgaz Rumeli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Zehra DENİZ,
2. Merkez Kocahıdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Bessa Şeyda DÜZYOL,
3.Merkez Şehit Astsubay Piyade Üstçavuş Göktan ÖZÜPEK Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Muhammet Talha EMİNÇ ile öğrencilerimizin Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri ile okul yöneticileri katıldı.
İl Millî Eğitim Müdürü Murat AŞIM konuşmasında, öncelikle dereceye giren öğrencileri kutladı.Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı ve bilinci kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek; kelime dağarcığını zenginleştirmek ve güven duygusunu geliştirmek; kişisel gelişimi destekleyerek Türkçeyi doğru, güzel, etkili kullanma becerisini geliştirmek amacıyla okuma alışkanlığının erken yaşlarda kazanılmasının önemine dikkat çekti. İl Millî Eğitim Müdürü Murat AŞIM; "Okumak insanın kişisel gelişimini sağlayan önemli etkenlerden biridir. İnsanın düşünce yapısını, hayal dünyasını geliştirir; sözcük dağarcığını arttırır, insana bilgi ve birikim kazandırır." Dedi. Müdür Aşım, Okuma alışkanlığı kazanmış bireylerin, okumak, okuduğunu anlama ve anlatabilme becerilerinin yüksek oranda gelişerek, kendisini ifade etmesinin daha kolay hale geldiğini, bu sayede akademik başarılarının ve yorumlama yeteneklerinin arttığını belirtti.
Dereceye giren öğrencilerimi ayrı ayrı tebrik eden İl Millî Eğitim Müdürü Aşım öğrencilere “Başarı Sertifikaları” ve ödüllerini verdi. İl Millî Eğitim Müdürü öğrencilere kitap ve dolma kalem seti hediye ederek, okumayı hiçbir zaman bırakmamaları tavsiyesinde bulundu. İl Millî Eğitim Müdürü Murat AŞIM Bilimin yayılmasında önemli rol oynayan kitapların gündelik hayatımızda daha fazla yer bulması temennisiyle öğrencilere, okul yöneticilerine ve öğretmenlerine teşekkür etti. (İl Milli Eğitim Müdürlüğü)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol