“Kısır tartışmaları bir kenara bırakmalıyız”

Hükümet sisteminin değiştirilmesini içeren halk oylamasını değerlendiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırklareli İl Başkanı Hakan Akten, halk oylaması sonrası çıkan tartışmalara ilişkin kısır tartışmalara ve kutuplaşmalara neden olacak konuların artık bir kenara bırakılması gerektiğini söyledi.
Akten, ülke çıkarları için birlikte çalışmaya başlamamız gerektiğini kaydetti.
MHP Kırklareli İl Başkanı Hakan Akten, 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılan halk oylamasını yaptığı açıklama ile değerlendirdi.

Halkoylaması sonucunda Anayasa’nın bazı maddelerinin değiştirilmesinin halk nezdinde yüzde 51.41 oran ile kabul gördüğünü ve hükümet sistemi değişikliğinin onaylandığını anımsatan Akten, “Yüce Türk Milleti, ülkemize karşı yönelmiş olan tehlike ve tehditleri görmüş, milli bir duruş sergileyerek vatanın bekasının savunulması doğrultusunda hareket etmiştir. Sandıktan çıkan sonucun Ülkemiz ve Milletimiz açısından hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.
Değişiklikleri somut verilere
dayanarak anlattık
Milliyetçi Hareket Partisi Kırklareli Teşkilatı olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin genelgesi doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını ve salon toplantıları düzenlediklerini anımsatan Akten, “1982 Anayasasında yapılan değişiklikler- kişiler, kurumlar veya faraziyeler esas alınarak değil, mevzuat esas alınmak suretiyle somut verilere dayanılarak değişiklikler anlatılmaya çalışılmıştır” diye konuştu.
Tartışmaları
bir kenara bırakalım
Artık tartışmaların bir kenara bırakılarak birlikte çalışılması gerektiğine işaret eden MHP İl Başkanı Hakan Akten, sözlerini şöyle sürdürdü;
“Halkoylamasının nihayetlenmesi ile birlikte kısır ve sonuç almaktan uzak tartışmaların artık bitirilmesi, toplumsal kutuplaşmalardan uzak durulması, tüm vatandaşların tek vücut olarak Ülkemizin yararına çalışılması gerekmektedir. Aksi durumun devam ettirilmesi ülkemizin zararına neden olması dışında
başka bir amaca hizmet etmeyecektir.
Bu çerçevede tekrardan gerçekleştirilen halkoylamasının Vatanımız ve Milletimiz açısından hayırlı olmasını temenni ederim.” 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol