Kış lastiği denetimleri başladı

Ticari araçlarda zorunlu olan kış lastiği uygulaması 1 Aralık 2022 tarihi itibariyle başladı. Uygulamanın başlamasının ardından Jandarma trafik timleri sorumluluk bölgelerinden geçen ticari araçlarda uygulamaya uyulup uyulmadığını denetledi. 1 Nisan 2022 tarihine kadar zorunlu olan kış lastiği uygulaması kapsamında kış lastiğinin takılı olup olmadığının yanı sıra mevcut lastiklerin diş derinlikleri de kontrol edildi. 

Karayollarında yolcu ve eşya taşımacılığında kullanılan ticari taşıtlar için 01 Aralık 2022 ve 01 Nisan 2023 tarihleri arasında zorunlu olan kış lastiği kullanımı başladı. Uygulamanın başlaması ile birlikte Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması Timleri tarafından kış lastiği kullanım zorunluluğuna uyulup uyulmadığı kontrol edildi. Soğuk hava şartlarında, karlı ve buzlu yollarda güvenli bir trafik ortamının sağlanması, uygunsuz lastik kullanımından kaynaklanan trafik kazalarının ve trafik kazası neticesinde ölüm ve yaralanmaların en aza indirilmesi ve sürücüler üzerinde sürekli denetim algısı yaratılması amacıyla kış lastiği denetimleri yapıldı.
Denetim esnasında sürücüler bilgilendirildi. Ayrıca lastiklerin kış lastiği olup, olmadığı ve lastik diş derinlikleri kontrol edildi. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol