Kış geri geldi!

Geçtiğimiz haftayı güneşli ve sıcak bir havada geçiren Kırklareli’nde tam “yaz geldi, geliyor” derken kış yeniden bastırdı. Önceki gün meteorolojinin yaptığı sarı uyarı tam yerini buldu. Pazar gününü yağmurlu geçiren Kırklareli, pazartesi günü de benzer bir şekilde geçirdi. Hava sıcaklığı 5 dereceye kadar düştü. Kırklareli’nin yüksek kesimlerine kar yağdı. Meteoroloji uyarmaya devam etti. Çarşamba gününe kadar yağış var. Perşembe ve Cuma, parçalı bulutlu, Cumartesi günü yağış geri dönüyor. Geçen hafta ısınan hava ile yazlıklarını çıkaran vatandaşlar ise tekrar paltoları geri giydi. 

Pazar günü Trakya ve Marmara’yı etkisi altına alması beklenen sağanak yağış için Meteoroloji Genel Müdürlüğü sarı kodla uyarıda bulunmuştu. Meteorolojinin uyarısı 12’den vurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Trakya başta olmak üzere Marmara'da ve Kuzey Ege'de görülecek sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar için uyarıda bulundu.
Yapılan açıklamada, Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege'de görülecek sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların; akşam saatlerinden itibaren etkisini arttırarak Kırklareli, Edirne, Tekirdağ çevreleri ile Avrupa Yakası ağırlıklı olmak üzere İstanbul, Çanakkale, Balıkesir'in kuzey ve batısı ile İzmir'in kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
Uyarının hemen ardından ise Pazar günü erken saatlerde yağış başladı. Gelen yağışlarla birlikte hafta içi 20 dereceleri bulan sıcaklık değerleri bir anda 5 derecelere kadar düştü. Geçen haftayı tişörtle karşılayan Kırklareliler ise bu hafta yeniden paltolara sarıldı.
Meteoroloji hava sıcaklıklarının hafta sonuna doğru kademeli olarak artmasını beklese de yağışların aralıklarla Çarşamba gününe kadar sürmesi bekleniyor. Salı ve Çarşambayı yağışlı ortalama 12 derece ile geçirecek Kırklareli, Perşembe ve Cuma günleri parçalı bulutlu bir gökyüzü ile karşılaşacak. Hava sıcaklıklarının Perşembe gününe kadar 22 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Cumartesi yağışlar geri dönüyor. Pazar ve Pazartesi ise yine parçalı bulutlu…
Yüksek kesimlere kar yağdı
Kırklareli’nde Pazar günü etkisini gösteren yağışlar yüksek kesimlere kar olarak düştü. Istrancalarda kar doğayı yeniden beyaza bürüdü. Kofçaz, Demirköy ve Dereköy Sınır Kapısı çevresinde kar etkili oldu. Kar kalınlığı 4 santimetre olarak ölçüldü. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Onun kış gibi Allah cezasını versin.

  2. akıllı ol bedduacı 21 Nisan 2022 Perşembe 17:18:23

    Allah kışı uyarı-ceza veriyor olmasın..! Zira tüm melanet bu ülkede siz cahillerin elleri işleri.