Kırsal Kesim NÖBETTE

"Çok yağmur yağdı. ÇİFTÇİ ve ÜRETİCİ İÇİN '2015' Bereket Yılı olacaktı! Ah şu desteklemeler Haziran'da yatsa…"

7 Haziran seçimleri sonrasında ülke genelinde durdurulan birçok projenin konuşuluyor olması, desteklemeler için son ay olarak işaretlenen Haziran'ın gelmesi üretici ve çiftçide nefeslerin tutulmasına neden oldu
İlkbahar ve Yaz aylarında aldığı yağmurlarla tarladaki ürününden en maksimum verim almaya hazırlanan çiftçi ile yetiştirici ŞÜKÜR DEDİ.

Kırklareli'de içini döken sağanak yağışlar 2014 yılından günümüze etkili olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl yağış konusunda biraz bekleme süresi ile idare etmeye çalışan çiftçimiz bu yıl sadece işini yaptı. Zamanında yağan yağmurların "2015 yılı bereket yılı olacak" gibi cümleler kurdurduğu günlerden sonra dünde yine belli aralıklar sağanaklar Kırklareli Genelindeki yaz tozunu aldı.
Kırklareli'deki tarım alanlarında bu tür gelişmeler yaşanırken, tarım alanlarının kullanıcısı Kırklareli insanı, seçim sonrası yatacak denilen desteklemelerin beklentisinde.
7 Haziran seçimleri öncesinde yaptığı açıklama ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, çiftçilere yapılan destek ödemesinin ilk bölümünün bugün itibariyle hesaplara yattığını söylemiş, bu yıl tarıma toplam 6 milyar lira civarında destekleme ödemesi öngörüldüğünü, bunun 5.5 milyar liralık bölümünün Haziran ayına kadar,
500 milyon lirasının da Haziran'dan sonra ödeneceği belirtmişti.
Çiftçide ve yetiştiricide
2002 sonrası ilk tedirginlik
"Çok Yağmur Yağdı ÇİFTÇİ ve ÜRETİCİ İÇİN '2015' Bereket Yılı Olacaktı!
Ah şu Desteklemeler Haziran'da Yatsa…" İFADELERİ İLE Kırklarelili çiftçi, 7 Haziran Genel seçimlerinden sonraki koalisyon rüzgarları ile belli belirsiz olan geleceğini sorgulamaya başladığı gözler önüne serdi.
MEHDİ EKER ŞUNLARI SÖYLEMİŞTİ
Hububat primi, hayvancılık destekleri ile kırsal kalkınma desteği olarak bugün çiftçiye toplam 530 milyon lira ödeme yapıldı.
Şubat ayında mazot, gübre, toprak analizi, hububat ve bakliyat primi, tarımsal sigorta, kırsal kalkınma ve hayvancılık desteği ödemelerine istinaden 1 milyar 922 milyon lira ödemede bulunulacak.
Mart ayında 707 milyon lirası fındık için olmak üzere çay, hububat, bakliyat primi, tarımsal sigorta ve tohum fide desteği olarak toplam 1 milyar 345 milyon lira, Nisan'da 418 milyon lira, Mayıs'ta 935 milyon lira, Haziran'da da 384 milyon lira çiftçiye ödeme yapılacak.
Böylece Haziran ayına kadar ödemelerin 5.5 milyar lirası gerçekleştirilmiş olacak. Haziran'dan sonra ise 500 milyon TL ödenecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol