Kırsal Kalkınma Yatırımları Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar ve Ekonomik Altyapı projeleri hakkında bilgilendirme toplantısı, 14 Aralık Çarşamba günü Kırklareli Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet AKSOY başkanlığında düzenlenen toplantıya; Ticaret Borsası Başkanı Turhan ALTINTEL, Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali DERMENCİ, Kırklareli İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bülent ORAL, Kırklareli İli Ziraat Odası Başkanı Ekrem ŞAYLAN, yatırımcılar, üreticiler ve sivil toplum kuruluşları iştirak ettiler. 
Toplantıda Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü tarafından yatırım konuları ve başvuru şartları hakkında katılımcılara bir sunum gerçekleştirildi. 
Açılış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy özetle; “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi hakkındaki yayınlanan tebliğin İlimiz ve ülkemiz tarımına hayırlara vesile olmasını dilerim. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi. 
Katılımın yüksek olduğu toplantıda sunum sonrası çiftçiler ve yatırımcıların proje kapsamındaki soruları cevaplandırıldı. 
Toplantı sonrasında bir değerlendirmede bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy; 
“Üreticilerimizin talepleri dinlenerek ‘Sen Üret Yeter' prensibine göre sahada üreticilerimiz ile beraber çözüm üretmeye devam edeceğiz. Tarım ve Tarım Sanayi kenti Kırklareli’mizi katma değeri yüksek üretime dayalı bir kırsal kalkınma modeliyle Devletimizin verdiği destekler ile dönüştürmeye çalışıyoruz. Şimdi üretme ve kırsaldan başlayarak kalkınma zamanı. Üreteceğiz, ürettikçe büyüyeceğiz, büyüdükçe güçleneceğiz. Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubemizde çalışan bütün arkadaşlarıma teşekkürler” şeklinde konuştu. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol