Kırsal Kalkınma Desteklerine hindi ve kaz faaliyetleri de eklendi

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca ülkemizdeki çiftçilerin desteklenmesi amacıyla gerçekleştirilen Kırsal Kalkınma Destekleri 13. Etap Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ geçtiğimiz haftalarda yayınlanmıştı. Bugün tebliğe ilave yapılarak, mevcut alanlara hindi ve kaz faaliyetleri de eklendi.

Resmî Gazete'de yayımlanan Kırsal Kalkınma Destekleri 13. Etap Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2019/30)'in 8 inci maddesinin on yedinci fıkrasında yer alan "yapılan başvurularda," ibaresinden sonra gelmek üzere "hindi ve kaz ile ilgili faaliyetini sürdüren" ibaresi eklendi. Bunun dışında tebliğ hakkında şu ifadeler sarf edildi; “MADDE 2 – Aynı Tebliğin 11 inci maddesinin üçüncü fıkrasının (b) bendinde yer alan "üst birlikleri/iktisadi teşekkülleri," ibaresinden sonra gelmek üzere "29/6/2004 tarihli ve 5200 sayılı Tarımsal Üretici Birlikleri Kanununun ilgili maddelerine göre kurulan iktisadi teşekkülleri," ibaresi eklenmiştir.
MADDE 3 – Aynı Tebliğin 12 nci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "fesih sürecinde bulunan ve/veya" ibaresinden sonra gelmek üzere "kendi isteği ile proje uygulamaktan vazgeçerek fesih işlemi uygulanmış yatırımcılar hariç," ibaresi eklenmiştir.
MADDE 4 – Aynı Tebliğin 20 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "altmış gün" ibaresi "yüz beş gün" olarak değiştirilmiştir.
MADDE 5 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 6 – Bu Tebliğ hükümlerini Tarım ve Orman Bakanı yürütür.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol