“Kırmızı düdük” kampanyası Kırklareli’nde start aldı

İçişleri Bakanlığınca planlanan “Kırmızı düdük” kampanyası 16 Ağustos Perşembe günü Kırklareli’nde de uygulanmaya başladı.

Kurban Bayramına sayılı günler kala trafik kazalarını aza indirmek amacıyla 'Bu Bayramda Ben de Trafik Polisiyim, Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük' sloganıyla başlatılan kampanyaya Kırklareli’nde start verildi.

Kırklareli – İstanbul yolu üzerinde başlatılan kampanyada çocuklara kampanyanın sloganının yazılı olduğu tişört ve şapkaların yanı sıra en önemli unsur olan kırmızı düdük dağıtıldı.
“Çocuklarımız fahri görevli olacak”
Çocuklarının fahri polis olacağını dile getiren anne ve babalar güzel bir kampanya olduklarını söylediler. “Bu bayramda kazaların en azına indirmek amacıyla başlatılan kampanyaya biz aileler olarak da destek veriyoruz. Dolayısıyla çok fazla sürücü kaynaklı hatalar var.
Bunları da her aracın başına polis koyamayacağımıza göre, sürücülerimizi de daha temelden bilinçlendirmek için çocuklarımızın da polis memurlarına destek olması için bu yıl 'bu bayramda ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük' kampanyası başlattı İçişleri bakanlığı. Bu kapsamda da çocuklarımıza bu konuyla ilgili trafik denetlemeleri konusunda polis ağabeylerine destek olacak. Onlardan da böyle fahri bir görevini yapacak" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol