Kırmızı Plaka 23 Yıl Sonra Kırklareli’nde

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Başkanlığında olağan Çarşamba toplantısında yerel ve ulusal konular görüşüldü. Görüşülen konulardan biri CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu’nun Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyeliğine seçilmesi vardı. Gündoğdu, bu görevle beraber 23 yıl sonra kırmızı plakayı Kırklareli’ne kazandırdı.

Kırmızı plaka; Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar, meclis üyeleri ve valiler tarafından kullanılmaktadır.
Gerçekleşen toplantıya; CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu,CHP Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur, CHP Merkez İlçe Başkanı Gürcan Gültekin, Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker ve partili üyeler katıldı.
Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur, kırmızı plaka hakkındaki açıklamasında; ‘’Yaklaşık 23 yıl sonra kentimizle ilgili olarak bir kırmızı plaka da işin içerisine girecek. Bunu hoş bir olay olarak değerlendirmek gerekiyor. Daha önce sayın bakanımız İrfan Gürpınar’da vardı. Onda olmasıyla Kırklareli’miz onurlandırılmıştı. Şimdi de parti içerisinde yapılan bir seçim sonrasında Vecdi Gündoğdu vekilimiz göreve geldi. Bu bir atama değil seçimdir, altını çizmek gerekiyor. Dün de grup yönetimine Turabi Kayan vekilimiz geldi. Daha önce de vekilimiz aynı görevdeydi. Kırklareli adına bir onur olarak nitelendiriyorum. Diğer arkadaşlarıma da sayın vekilimize de başarılar diliyorum’’ dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; ‘’Onurlu bir göreve geldim. İşin esprisi de olsa; 23 yıl önce Turizm bakanımız İrfan Gürpınar tarafından geçici hükümette görev aldığında, Cumhuriyet Halk Partisi adına kırmızı plaka Kırklareli’ye gelmişti. Bu dönem de bizimle beraber geliyor.
18 Kasımda Meclis Başkanı seçilecek. Önce parti içinde yapılan seçimler oluyor. Siyasi partiler içlerinden çıkarmış oldukları adayları meclise verecek. Meclis onların onamasını yaptıktan sonra, 23 Kasım’da görevi teslim alacağız. Bu onur her ne kadar bana ait olmuş olsa da; bu onur, bu gurur sizlerin arkadaşlar. Çünkü bizleri önce ön seçimle, ardından genel seçimle çıkartarak seçen sizlersiniz’’ dedi. CHP’de diğer gündem maddeleri ise; tamamlanan mahalli delege seçimleri ve ilçeler ile il kongre tarihleri vardı. İl Başkanı Başkur, delege seçimleri sırasında kullanılmayan CHP İl Parti Başkanlığında yapılan onarımlar hakkında partililere bilgiler vererek sözlerine başladı. Başkur, parti kongre tarihleri hakkında da konuşma gerçekleştirdi.
CHP Merkez İlçe Başkanı Gürcan Gültekin yaptığı açılış açıklamasında; ‘’Bildiğiniz üzere parti içerisindeki delege tespitlerinde köyleri, beldeleri tamamladık. Binamızda tutanaklarımız hazır ve asılı halde. Kırklareli Merkez İlçe kongre tarihi 3 Aralık Pazar günü.
İki vekilimiz de Ankara’da göğsümüzü kabarttı. Sayın Vecdi Gündoğdu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Divan Katipliğine, Sayın Turabi Kayan da grup yönetimine seçilmiştir’’ dedi.
Gündeme dair açıklamalarda bulunan CHP Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur; ‘’1 ayı kapsayan yoğun kongre takvim sürecinin ilk ayağı olan mahalli delege seçimleri vardı. Hayırlı olsun.
Bu bir ay içerisinde binamız içerisinde bazı onarımlara kalkıştık. Binayı yaşatmak adına makyajları yapmak gerekiyor. Perdelerimizi kaldırarak film kapladık. Binamızın badanası gerçekleşti. Girişimizde düzenlemeler gerçekleştirildi. Partimizin fiziki güzelliği adına bunları yapmamız gerekiyor. Artısı ve eskisi ile delege sürece yaşandı. Sıkıntılılar ve ufak teklemeler yaşandı. Bunlar da siyasetin doğasında olan şeylerdir. Tüm ilçelerimizde mahalle takvim süreci bitmiştir. Bu doğrultuda takvim açıklanmıştır. Demirköy seçimimiz 17 Kasım Cuma günü gerçekleşecek. 24 Kasım’da Pehlivanköy, 25 Kasım Pınarhisar, 26 Kasım Vize, 27 Kasım Kofçaz, 30 Kasım Babaeski, Lüleburgaz ve Merkez ilçenin 3 Aralık gerçekleşecek bir kongre takvimi mevcut. Program akışına göre bizim il kongremiz Ocak ayına kalıyor. Amacımız onu da Aralık ayına sıkıştırabilmek. Öncelikle gündemde Ocak ayında yapılması var. Takvim gereği il kongremizin 30-31 Aralık’ta gerçekleşmesi gerekiyor. Fakat Cumartesi ve Pazar günlerine denk geldiği için kişilerin yılbaşı tatilini değerlendireceğini düşünerek gerçekleştirmek mümkün görünmüyor. Belki 7’sinde veya 14’ünde olmak üzere kongremizi gerçekleştirerek il kongre sürecimiz bitmiş olacak’’ şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol