Kırkşehitler Okulu'nda 23 Nisan coşkusu!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1920'de Türk Milleti'nin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 96. yıldönümü ve 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, Kırkşehitler İlköğretim Okulu'nda etkinlikler düzenlendi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, Kırkşehitler İlköğretim Okulu'nda bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. 28 Nisan 2016 Perşembe günü gerçekleştirilen etkinlikler Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
"Ata'mız 23 Nisan'ı bizlere armağan etmiştir"
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak üzere Kırkşehitler İlköğretim Okulu öğrencisi Seher Halat kürsüye geldi. Halat, arkadaşlarını, öğretmenlerini ve izlemeye gelen velileri selamlayarak başladığı konuşmasına şöyle devam etti, "23 Nisan 2016, TBMM'nin kuruluşunun 96. yıldönümüdür. 23 Nisan 1920 ilk Büyük Millet Meclisi'mizin toplandığı gündür. 23 Nisan, ulusun yönetme yetkisini kullanmaya başladığı gündür. O tarihten sonra ülkenin yönetimi ile ilgili kararlar bu meclis tarafından alınmış, Kurtuluş Savaşı bu meclis tarafından başarıyla yönetilmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Atatürk, milletimizin ve aziz vatanımızın geleceği olan çocuklara armağan etmiştir. Çünkü bu günün gençleri, yetişkinleri dünün çocuklarıydı. Yarının gençleri, yetişkinleri de bu günün çocuklarıdır. Milli ve Manevi değerlerimizi yaşatarak ülkemizi el birliğiyle büyütmeye sizler devam edeceğiz. Kardeşlik ve huzur içersindeki milletimiz, ay yıldızlı bayrağımız; geleceğin büyükleri olan siz çocuklarımız sayesinde daha büyük bir şana ve şerefle dalgalanmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, bizlere bu günleri kazandıran fedakar insanları, şehitlerimizi saygıyla ile anıyoruz."
Gösteriler beğeni ile izlendi
Çocuklarını izlemeye gelen veliler, okul bahçesini tamamen doldurdu. Bu gururlu günü kaçırmamak adına işini, gücünü bırakarak çocuklarının yanında yer alan ebeveynler, gösteriler esnasında yer yer gözyaşlarına hakim olamadı. Şiirlerin okunduğu, şarkıların söylendiği, oyunların oynandığı 23 Nisan etkinlikleri, gösterilerin tamamlanmasıyla birlikte son buldu. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol