Kırklarkadın, kadınlarımız için ilk tohumlarını attı

Sınırlı Sorumlu Kırklarkadın Özel Aileler Ekonomik ve Sosyal Destek Topluma Kazandırma ve Dayanışma Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, girişimci kadınlarımıza ve ailelerimize destek olmak adına ilk yatırımının tohumlarını attı ve 10 dönüm araziye yulaf ve çavdar, 2 dönümlük alana da siyez buğdayı ekti…

Demet Tüzün önderliğinde kurulan Kırklarkadın Özel Aileler Ekonomik ve Sosyal Destek Topluma Kazandırma ve Dayanışma Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi  ilk yatırımını gerçekleştirdi ve girişimci kadınlarımız ile ailelerine destek olmak adına 10 dönüm araziye yulaf ve çavdar, 2 dönümlük alana da siyez buğdayı ekimi yapıldı. Kooperatife gelir sağlamak adına gerçekleşen yatırımda, elde edilecek mahsul ile unlu mamullerin üretilmesi ve kadınımıza destek olunması amaçlanıyor. 

Uzun süredir işlenmemiş bir alan ıslah edilerek; ata tohumu, siyez buğday tohumu doğal şartlarda yine tohumluk olarak ekildi. Ekim esnasında sadece dinlendirilmiş küçükbaş hayvan gübresi kullanıldı. Kırklarkadının amacı ata tohumlarını da doğal şartlarda üreterek çiftçi kadınlarımızı üretime teşvik etmek. Kooperatif, tarımda ata tohumlarının çoğalması kadınlarımıza da doğal şartlarda toplumsal üretim yaptırmayı amaçlıyor. İkinci aşamada kendi kadın çiftçilerimizin ürettikleri mahsuleri de toplamayı hedefleyen kooperatifimiz, üretici pazar garantisi vererek yoluna emin adımlarla devam ediyor.
Kooperatif Başkanı Demet Tüzün yaptığı açıklamada; “Kooperatifimizin henüz çiçeği burnunda. Başlangıcımızın pandemi dönemine gelmesi büyük şanssızlık ama bizler maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Planladığımız gibi amacımız aynı zamanda da kadın üreticiye ekonomik destek sunmak" dedi. (Gülben Gökçen)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. yayımlanmayan yorum 06 Aralık 2020 Pazar 17:13:27

    gocunurdu birilerini fakat biliniz ki o göklerin gördüğü gibidir vicdanın sesidir...