Kırklareli’ye son 15 yılda 162,66 milyon TL eğitim yatırımı yaptık

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kırklareli’ne yapılan eğitim yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu. Kırklareli’ne son 15 yılda 162,66 milyon TL eğitim yatırımı yaptıklarını kaydeden Minsolmaz, eğitime yapılan yatırımlar ve teknolojiye verilen ağırlıkla birlikte Kırklareli’nde çağın gerektirdiği eğitim seviyesini yakaladıklarını ifade etti.
Gerek yüksek öğretim gerekse ilk ve orta öğretimde yapılan yatırımlarla Kırklareli’nin eğitimde artık kendini daha fazla öne çıkardığını dile getiren Minsolmaz, bunun çeşitli anketlerle de kendini gösterdiğini kaydetti.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, eğitime yapılan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu. Kırklareli’nde son 15 yılda çok önemli eğitim yatırımları yapıldığını ve pekçok projenin hayata geçirildiğini kaydeden Minsolmaz, Fatih Projesi ile eğitimde teknolojiden üst düzeydeyararlanmaya başladıklarını söyledi.
Daha Çok Derslik Daha Kaliteli Eğitim

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kademesindeki okul sayısını212’den 253’e yükselttiklerini, yapılan yatırımlar sayesinde Kırklareli’nde 2017-2018 eğitim ve öğretimyılında 32 spor salonu, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında 162laboratuvar ve 59 kütüphane mevcut olduğunu belirten Minsolmaz, 2014 yılı sonunda başlatılan ve öğrencilerin ilgisini çeken, moderndonanımlı 4 adet Zenginleştirilmiş Kütüphane (Z-Kütüphane) kurduklarını anlattı.
Teknolojiyi Yaygınlaştırdık Çağın
Ötesine Geçtik
Minsolmaz açıklamasında, “2003-2016 yılları arasında;Okullara 5.733 adet bilgisayar gönderdik.215 sınıfa ADSL bağlantısı sağladık.Toplam 196 Bilişim Teknoloji Sınıfı kurduk. Fatih Projesi kapsamında Kırklareli’ndeki okullara 2.024 Etkileşimli Tahta,198 Çok Fonksiyonlu Yazıcı,21 Doküman Kamera,5.760 Tablet Bilgisayar gönderdik” dedi.
Üniversitelerimize Yatırım
Geleceğe Yatırım
Yapılan yatırımlarla bugün öğrenci nüfusu 30 bini bulan Kırklareli Üniversitesi ile ilgili olarak ta 2009-2017 yılları arasında; 2009 yılında Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun yapımıtamamlandığını anlatan Minsolmaz,“2015 yılında Rektörlük binası ve Mühendislik FakültesiLaboratuvar Binası yapımı tamamlanmıştır.Şimdi Üniversitemiz bünyesinde yakın zamanda açılan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ve yapımı onaylanan Tıp Fakültesi gibi yeni bölümlerle daha da büyümektedir” diye konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol