Kırklareli’ye son 15 yılda 162,66 milyon eğitim yatırımı yaptık

Bir ders yılı daha sona ererken yapılan eğitim yatırımlarına ilişkin sosyal paylaşım hesabından açıklamalar yapan Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, son 15 yılda Kırklareli’ne 162,66 milyon eğitim yatırımı yapıldığını söyledi.  Aşım, Fatih Projesiyle eğitimde teknolojiden üst düzeyde yararlanmaya başladıklarını kaydetti.
2017-2018 eğitim öğretim yılı sona erdi. Öğrenciler 3 aylık yaz tatiline “merhaba” dedi. Bir eğitim –öğretim yılı daha böylece sona ererken Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı yaptı.
İlçe Milli Eğitim Müdürleri Kurulu Toplantısı 11 Haziran 2018 Pazartesi günü saat 11.00 da  İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım başkanlığında tüm ilçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Yılsonu değerlendirme toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.
Toplantıda; Eğitim Politikaları, Eğitim ve Öğretim İle ilgili değişen mevzuat, Öğretim Programı ve Uygulamaları, Alt Kurullarda Görüşülmesi ve Duyurulması İstenen Hususlar, Ülke Genelinde Birliktelik Sağlanması, Öğrenci Başarısının En Üst Düzeye Çıkarılması, Yürütülecek Projeler, Sosyal Etkinlikler konuları görüşüldü.
Sosyal medyadan yatırımları aktardı
Gerçekleştirilen toplantının yanı sıra Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, instagram hesabından yaptığı paylaşımla son 15 yılda Kırklareli’ye yapılan yatırımları satır başları ile özetledi. Son 15 yılda 162,66 milyon TL’lik yatırım yapıldığını kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Aşım, Fatih Projesi ile de eğitimde teknolojiden en üst düzeyde yararlanmaya başladıklarını söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Aşım’ın son 15 yıla ilişkin paylaştığı yatırımlardan satır başları şöyle;
Daha çok derslik, daha kaliteli eğitim
“Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kademesindeki okul sayısını 212’den 253’e yükselttik.
Yapılan yatırımlar sayesinde Kırklareli’nde 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında 32 spor salonu, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında 162 laboratuvar ve 59 kütüphane mevcuttur.
2014 yılı sonunda başlatılan ve öğrencilerin ilgisini çeken modern donanımlı 4 adet Zenginleştirilmiş Kütüphane (Z-Kütüphane) kurduk.”
Teknolojiyi yaygınlaştırdık
Çağın ötesine geçtik
“2003-2016 yılları arasında okullara 5 bin 733 adet bilgisayar gönderdik. 215 sınıfa ADSL bağlantısı sağladık. Toplam 196 Bilişim Teknoloji Sınıfı kurduk.
Fatih Projesi kapsamında Kırklareli’ndeki okullarda 2024 etkileşimli tahta, 198 çok fonksiyonlu yazıcı, 21 doküman kamera, 5760 tablet bilgisayar gönderdik.”

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. milli eğitimden karanlık tedrisata 03 Temmuz 2018 Salı 14:52:44

    Yorum yapıldı yayımlanmadı. Onca cart curt eğitim hizmeti yapıldığı söylenen yörenin kütlevi zihin taraması yapıldığında görünen tablo o ki ortalama zihin düzeyi imam hatip eğitimli bilisizlik ve bilinçsizlik... Sadece Atatürk'çü öğretmelerin laik eğitiminden geçenler parıltılar içinde görünürlerken kalan büyük kitlenin bedenleri ortaklaşa koyu bir karanlık oluşturdukları gözlemini veriyor. Bu durum tüm Türkiye için de geçerli.

  2. Murat Bey bir çok şeyden bahsetmiş. İyidir kötüdür fuzulidir elzemdir bunlar tartışılır ama şimdi ben komplekslerimle ve bütün ezikliğimle ve hatta kıskançlığımla bir yaraya merhem olamadan oturduğum yerin binlerce metre mesafelik kapkaranlık çukurda bir karışlık yüksekliğine bakmadan yünan mitolocyasından mülhem kem küm yaparsam biraz "şey" olur. Ama biliyoruz ki muhaliflerin iktidara olan dillendiremedikleri gizli aşkı ve hayranlığı onu paylaşamama girdabına kapılıp hesapsızca kötülemeye sürüklüyor. Ben yapamadım ve benim yapmak istediklerimi o yaptı o zaman ben bittim ve başka bir fikrim de yok o zaman onu olduğu gibi göstermemem gerek o zaman o zaman o zaman... İhalecilere çakallara ve kötüleyicilere aldırmayın Murat Bey. Ortaya koyan koyuyor!