Kırklarelispor'un umutları yeni sezona kaldı

2015-2016 sezonunda bir üst lig hayallerini
tamamen yitiren 2. Lig temsilcimiz Kırklarelispor, hedeflerini yeni sezona çevirdi. Yeşil beyazlı ekip, İstanbulspor karşısında mutlak galibiyet parolası ile çıktığı maçta, rakibine yenilerek play-off şansını kaybetti. Kırklarelispor Yardımcı Antrenörü Fatih Bara, hedeflerinde hiçbir değişiklik olmadığını, her sezonun kendilerine bir şey kattığını ve bunun meyvelerini topladıklarını bildirdi

Her geçen gün kalitesini biraz daha artıran, kadrosunu genişleten, tecrübelerini artıran ve her an rakibi kim olursa olsun maçın kaderini değiştirebilecek gücü kazanan 2. Lig temsilcimiz Kırklarelispor'un, uzun süredir verdiği play-off mücadelesi haftasonu oynadığı İstanbulspor maçıyla birlikte son buldu. Rakibini yenebilmek adına maçın her dakikasında ataklarını artıran, bu atakların sonucunda da 1-0 öne geçmeyi başaran yeşil beyazlı ekip, avantajını koruyamayınca sahadan 4-1 mağlup ayrıldı. Yenilgi halinde, skorun hiçbir anlamının olmadığı karşılaşmada, taraftarın takımına verdiği destek, "Vefa" kelimesi bir kez daha hatırlattı. Sahada mücadele eden futbolcular kadar, yönetim ve teknik heyet kadar çok üzülen taraftar, sonuç ne olursa olsun takımı tribünlere davet ederek alkışla moral verdi. Yaşanan tüm bu olumsuzluklara rağmen hedeflerinden sapmayan ve yine "Yeni sezonda hedef PTT 1. Lig" diyen Kırklarelispor, bu sezon da taraftarına yaşamadığı bir heyecanı yaşattı. Her sezon üzerine bir koyarak yoluna devam eden, daha önce play-off heyecanı yaşamayan ekip, her ne kadar hedefine ulaşmasa da bir üst ligi ne kadar çok istediğini bu sezon da göstermiş oldu. Yaşanan bu tüm bu gelişmelerin, takımın geldiği noktanın ve alınan sonuçların değerlendirmesini yapan Kırklarelispor Yardımcı Antrenörü Fatih Bara, hedeflerinden sapmadıklarını, sadece ertelediklerini bir kez daha altını çizerek dile getirdi. Bara, "Sahamızdaki son maçımızda İstanbulspor u ağırladık. Mutlak galibiyet parolasıyla çıktığımız müsabakada kazanmak adına elimizden gelen tüm gayreti ve hamleleri yaptık ancak sonuca ulaşamadık.Oyuna çok iyi başladık. Dengeyi ve kontrolü elimizde tuttuk. 1-0 öne geçtik ancak bireysel hatalardan kaynaklı iki gol yiyince direncimiz kırıldı. Skoru değiştirmek adına yaptığımız ofansif oyuncu değişikleri de skora ters yansıdı. Orta sahada ve savunmada risk alıp hücuma yaptığımız hamleler sonuca ulaşmadı. Bu sebeplerle de kalemizde iki gol daha gördük. Bu riski almaktan başka çaremiz yoktu. Skorun 2-1 ya da daha farklı olması bir anlam taşımıyordu ve sonuçta farklı bir mağlubiyet aldık" dedi.
"Aldığımız çok ders var"
Bu sezon her oynadıkları karşılaşmadan bir ders çıkardıklarını, bunun da yeni sezonda kendilerine büyük kazanımlar sağlayacağını belirten Bara, Kırklarelispor'un artık ligin en tecrübeli takımlarından bir tanesi olduğunu söyledi. Bara, "Böylelikle bu sezonu hedef olarak geride bıraktık. Önümüzdeki sezonun planlanması, yapılanması anlamında yeni adımlar atacağımızı söyleyebilirim. Her maç bizlere önemli dersler verdi, değerler kattı. Özellikle İstanbulspor karşılaşmasından çıkaracağımız sonuçlar ve dersler bizleri ileriye taşıyacaktır" ifadelerini kullandı.
"Hep yanımızdasınız"
Taraftarın her anlamda yanlarında olmasının Kırklarelispor için büyük bir artı olduğunu vurgulayan Bara, böyle vefalı taraftarları tanımaktan dolayı memnuniyet duyduğunu sözlerine ekledi. Bara, Kırklarelispor camiasının 7'den 70'e bir bütün olduğunu ve bu bütünde herkesin öneminin çok fazla olduğunu vurgulayarak; "Mağlubiyetimize rağmen bizlere desteğini eksik etmeyen, alkışlarını esirgemeyen taraftarımızdan da Allah razı olsun.
Sağlam ve emin adımlarla ilerlediğimiz bu ligde her gecen sene üzerine koyarak ilerliyoruz. Gerek oyuncu kalitesi gerekse oyun anlayışı olarak bu sene de bir tık üste cıkmış durumdayız. Önümüzdeki sene hedeflerimizde herhangi bir değişiklik olmayacak.
Sadece buna daha fazla inanan ve gereğini yapan bir kadro kurulacağını düşünüyorum" sözlerine değindi.
"Kazandıklarımızı uygulama vakti"
Sözlerine son vermeden önce Bara, şunları söyledi; "Hepimizin farkına varması, düşünmesi gereken bir konu var. Kırklarelispor artık ligin en güçlü ekiplerinden bir tanesi. Attığı adımlar, aldığı sonuçlar ve verdiği mücadeleler, gücümüzün ne yönde ilerlediğini gösteriyor. Artık rakiplerimizin bizimle karşılaşacakları zaman, rahat hareket edemiyorlar. "Mutlak kazanırız" gibi düşünemiyorlar. Çünkü hem taraftarımıza kavuştuk hem de gücümüze güç kattık. Gerek kadro anlamında gerekse oyun anlayışı olarak bu sezon farkımızı bir kez daha gösterdik. Yaşadığımız aksilikler olmasa, şanssız puanlar kaybetmesek, play-offların ve bir üst ligin en güçlü adaylarından bir tanesi olacaktık. Bunu tüm lig biliyor. Artık Kırklarelispor'un neler yapabileceğinin, nelere göğüs gerebileceğinin rakiplerimiz de farkında. Bu da bizi yeni sezon için daha da umutlandırıyor. Play-off şansımızı kaybetmiş olsak da bu sezonu iddia anlamında sonlandırmış olsak da olumsuzluklardan çok, kazandıklarımıza odaklanmamız ve yeni sezon için neler yapabilirizi düşünmemiz gerekiyor."



Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol