Kırklarelispor’un Rakipleri Belli Oldu

Temsilcimiz Kırklarelispor’un da mücadele edeceği Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2.Lig’de gruplar belirlendi. TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleşen kura çekimine Kırklarelispor Kulüp Başkanı ve 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Volkan Can da katılım gösterdi.
Yeşil-beyazlı ekip, Kırmızı Grup’a düşerken, bu yıl Covid-19 nedeniyle yapılan düzenlemeyle ligden düşme iptal edilmişti. Bu düzenleme sonucunda Kırklarelispor bu sezon 17 takımla değil 19 takımla mücadele edecek. Geçenyıldan tanıdık pek çok kulüple karşılaşacak Temsilcimiz, 3.Lig’den 2.Lige çıkan takımlarla da kozlarını paylaşacak.

2020-2021 Sezonu TFF 2. ve 3. Lig'in gruplarında yer alacak takımlar bugün yapılan kura çekimi ile belirlendi. İlimizi 2.Lig’de temsil edecek olan Kırklarelispour’un da rakiplerinin belli olduğu kura çekimi sonucu 190 rakibimiz belli oldu.
TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde, TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, TFF Başkan Vekili Yılmaz Büyükaydın, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş, Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik, Profesyonel Kurul Genel Direktörü Tuncay Yanık ve Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın tarafından gerçekleştirilen kura çekimine 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Volkan Can ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
2020-2021 sezonunda TFF 2. Lig; Beyaz ve Kırmızı Grup olarak iki gruba ayrılırken, Kırmızı Grup'ta 20, Beyaz Grup'ta 19 takım yer alıyor. TFF 3. Lig'de ise müsabakalar 2, 3 ve 4. Grup'ta 17, 1. Grup'ta ise 16 takımla oynanacak.
Maçlar 19 Eylül’de başlıyor
TFF 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig Kulüplerinden Sorumlu Başkan Vekili Yılmaz Büyükaydın, kura çekimi töreninin açılışında kulüplere yeni sezonda başarı dilerken, "İnşallah bu pandemi sürecini tamamen atlatacağız. Takımlarımız ve taraftarlarımız futbola özlem duyuyor. TFF 2. ve 3. Lig'de maçlara 19 Eylül'de başlayacağız. Temennimiz en güzel şekilde sezonu bitirmek" diye konuştu.
Kırmızı Grup
Kırklarelispor’un da mücadele edeceği Kırmızı Grup’ta şu kulüpler bulunuyor; 1922 Konyaspor, Başkent Akademi, Bayburt Özel İdare, Elazığspor, Etimesgut Belediyespor, Eyüpspor, Kastamonuspor, Karacabey Bld., Kardemir Karabükspor, Kırşehirspor, Pazarspor, Pendikspor, Sakaryaspor, Serik Belediyespor, Sivas Belediye Spor, Tarsus İdman Yurdu, Van Spor
Geçen yılın kazananı Şanlıurfaspor oldu
Geçen sezon Covid-19 tedbirleri dolayısıyla tamamlanamamıştı. Bu nedenle liglerden düşme bir yıllığına iptal edilmiş, ancak takımlar üst lige çıkarılmıştı. Bu nedenle bu yıl Beyaz Grup 19 takımla, Kırmızı Grup 20 takımla oynanacak. Bu durumun en büyük kazananı geçen yıl ceza puanlarıyla ligi -14 puanla noktalayan ancak buna rağmen düşmeyen Şanlıurfaspor oldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol