Kırklarelispor’dan siyasetçilere çağrı

1 ayda satılan kombine bilet sayısı 56. Gelirler az, giderler fazla. Eleştiren çok, destekleyen yok. Yıllık geliri 6 milyon TL olup 3. lige düşen rakipleriyle savaşarak ayakta kalan Kırklarelispor’da artık bardak taşma noktasında. Başkan Volkan Can, yeni eylem planı çerçevesinde siyasi partilerin il başkanlarından başlayarak bir imza kampanyasının startını vereceklerini duyurdu. Hedef; belediye başkan adaylarının seçim vaatleri arasına Kırklarelispor’u da aldırabilmek. Çünkü artık dayanacak güç, kalmadı.

Kırklarelispor Kulüp Başkanı Volkan Can, dün düzenlediği basın toplantısında, yeni hazırladıkları eylem planını kamuoyuna açıkladı. “Sen, ben yok; Kırklarelispor var!” sloganına sahip eylem çerçevesinde, parti ve kişi ayrımı yapmaksızın siyasilere çağrıda bulunduklarını belirten Can, şunları söyledi:
“İlk imzaları il başkanlarından alacağız”
“Yaklaşmakta olan yerel seçimler öncesinde Kırklareli’yi yönetme ve Kırklarelili vatandaşların sesi olma idealiyle yola çıkan bütün siyasilerimizin, görev süresi boyunca yapmayı planladıkları projeleri vatandaşlara anlatırken, vaatleri arasına kulübümüzü de koymalarını istiyoruz.
Seçim broşürlerinde Kırklarelispor’a sabit gelir kazandırılması konusunda atacakları adımlara yer vermelerini talep ediyoruz. Bu duygu ve düşünceler eşliğinde başlatmış olduğumuz imza kampanyamız için ilk görüşmelerimizi AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi Kırklareli İl Başkanları ile yapacağız. İlk imzaları, başkanlarımızdan alacağız. Kırklarelispor’a gönül veren büyük camiamızın, Kırklarelispor’un menfaatlerini düşünerek çıkmış olduğumuz bu yolda her zaman olduğu gibi bizi yalnız bırakmayacağından eminiz. Bütün Kırklarelili vatandaşlarımızı ve siyasilerimizi; Kırklarelispor’un etrafında kenetlenmeye davet ediyoruz” dedi.
“200 TL’lik kombinelerden 56 adet
satıldı”
Herkesin Kırklarelispor’un gücünü görmesi gerektiğini vurgulayan Volkan Can, ilk hedeflerinin 10 bin imza olduğunu söyleyerek; “Makamlar kalıcı insanlar geçicidir. Gün gelecek biz bırakacağız, başka arkadaşlar devam edecek. Ama bizim derdimiz şehrimiz. Eğer bu kulüp düşerse bir daha çıkamaz. 1 ayda sadece 56 adet kombine bilet satıldı. 200 TL’lik bilet için ‘150 TL’ye olmaz mı?’ diyenler var” şeklinde konuştu.
Dışarda herkesin kafasına göre konuştuğundan dert yanan Can, iddia gelirleri ile ilgili şu bilgileri verdi:“Takım mağlup olduğunda iddiadan 35 bin TL gelir. Beraberlikte bu rakam 45 bin TL’dir. İç sahada 55 bin TL, dış sahada 65 bin TL alırsınız. Bakın geçen Ankara maçına gittik. Gelen 65 bin TL’nin sadece 50 bin TL’si prim olarak dağıtıldı. Otel masrafı 13 bin TL tuttu. Yoldaki yemek vs masrafları da bin TL civarında seyretti. Toplama bakın 64 bin TL. Bazen yetmiyor ve üstüne biz para bulmak zorunda kalıyoruz.”
“6 milyon TL gelirler 3. lige düştüler”
Her yerden tasarruf ederek bu kulübü yaşatmaya çalıştıklarını ifade eden Volkan Can, “Bizim de artık elimizden tutan olsun. Bu yüzden tüm siyasetçilerimize çağrıda bulunduk. Bakın Silivri’nin sadece otopark geliri yıllık 1 milyon 900 bin TL. Mesela Bandırma takımının kendine ait benzin istasyonu var. Yıllık gelirleri 6 milyon TL. Biz bunlarla savaşıyoruz. Onlar bu paralarla 3. lige düşüyor. Biz maddi sıkıntılar eşliğinde 2. ligde koşturuyoruz” ifadesinde bulundu.
“Yıllık gelir sadece 2 milyon TL”
Maçlar kötü gittiğinde herkesin oturduğu yerden eleştirdiğini, ama iyi olduğunda kimsenin arayıp “Bir ihtiyacınız var mı?” diye sormadığını söyleyen Başkan Can “Kulüp yönetiminde olmak isteyen herkese kapımız açık. Üyeliğe herkesi davet ediyoruz.
Ama aidatını tam vereceksin. 20 TL para verip dışarıdan manipülasyon yapmayacaksın. Bizim her şeyimiz şeffaf. İsteyen gelip tüm defterleri inceleyebilir. Yıllık iddia ve federasyon gelirimiz 2 milyon TL. 25 futbolcu var. Onlara bölüştürsek adam başı 50 bin TL yapar. Bu adamları 50 bin TL’ye ne transfer edebilirsin, ne de oynatabilirsin. Takdiri size ve kamuoyuna bırakıyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol