Kırklarelispor'da gözler altyapıya çevrildi

2. Lig temsilcimiz Kırklarelispor, bu sezon altyapıda ciddi çalışmalar yapacak. Bu kapsamda 04 Haziran 2016 tarihinden itibaren Yaz Okulları'nın açılışını gerçekleştirecek olan yeşil beyazlı ekip, kayıt yaptıran ve seçilen sporcuları kategorilerine göre ayırarak 1 yıl eğitecek ve altyapıya kazandıracak. Kırklarelispor'un kendi altyapısından yetişecek futbolcuları birer yıldıza çevirmek istediklerini söyleyen Başkan Can, bunun için gerekli tüm çalışmalara imza atacaklarını bildirdi

Her sezon bir kademe daha ileriye giderek iddiasını artıran 2. Lig temsilcimiz Kırklarelispor, altyapıdan yıldızlar yetiştirebilmek adına 2017-2018 sezonunu işaret etti.
Yeşil beyazlı ekip, altyapı takımlarına yapacağı yatırımlarla birlikte, bir yıllık bir sürecin ardından çok daha güçlü ve sağlam bir kadro geliştirmeyi planlıyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Kırklarelispor Başkanı Volkan Can, hem Kırklarelispor'un 2. Lig sürecini değerlendirdiği hem de altyapı proje hakkında bilgi verdiği açıklamasında; "Son 5 sezonu değerlendirecek olursak bu sene 2. ligdeki en yüksek puana ulaştığımız seneydi.
Daha önceki sezonlarda orta sıraları garantilememizden dolayı ligde ne düşme korkusu ne de play off heyecanı yaşamıştık. Ancak bu sezon play off hedefimizi son 2 maça kadar sürdürmeyi başardık. Son maçlardaki beceriksizliğimizden ötürü de amacımıza ulaşamadık. Buna karşılık takımımızın oynamış olduğu oyun ve geliştiren yapı bizleri memnun etti.
Artık her sezon kendini daha yenileyen, hedefleri doğrultusunda daha doğru hamleleri yapabilen bir kulüp çizgimiz var. İstikrarlı ve lige mal olmuş bir takım görüntüsü çizebilmek son derece önemliydi. Bizde uzun vadeli hedeflerimize ulaşmak adına bu durumdan oldukça memnunuz" ifadelerini kullandı. Can, "Bir üst lig için bütçenin 9 milyon TL kadar olması gerektiğini, Kırklarelispor'un mevcut bütçe ve kadrosu ile başarılı bir işe imza attığını söyleyen Bara, "Geniş çerçevede bakacak olursak ligimizdeki bazı kulüplerin yıllardır her türlü imkana sahip olmalarına rağmen üst lig hedeflerine ulaşamadıklarını görüyoruz.
10 milyon TL üzerinde bütçesi olan 8-9,5 milyon TL üzeri bütçesi olan da 6-8 takım var. Bu bütçelerin elbette yeterli olmadığını, doğru ekiple çalışmanın gereğini biliyoruz. Ancak bizim mevcut şartlarımızla ligi bitirdiğimiz sıralama ve oynadığımız oyun takdire şayandır. Bu bağlamda tüm Kırklarelispor camiasını kutluyorum" dedi.
"Her açıdan kaliteli
futbolculara yöneleceğiz"
Konuşmasına devam eden Can, "Bu sezon iyi yönleri olduğu kadar, takımın eksik ve olumsuz yönlerinin de olduğunu belirten Bara, verecekleri teknik rapor doğrultusunda bazı oyuncular ile yollarını ayıracaklarını belirtti. Bara, "Önünüzdeki sezon kadro kalitemizi arttırıp, biraz daha gençleştirip daha dinamik bir kadro çalışmalarına başladık.
Listemizde önemli oyuncular var. Bu oyuncuları sadece performansları değil diğer yönleriyle de inceleyip kadromuza katacağız. Ligimiz .ok yakın zamanda bittiği için net bir açıklama yapmamız yok ama zaman içerisinde bu isimler kamuoyuna duyurulacaktır.
Bu sene olumlu yönleri olduğu kadar eksi ve eksikleri olan bir yapı ile çalıştık. Çıkacak raporlar doğrultusunda bazı oyuncularımızla yollarımızı ayıracağız, yerlerine karakter yönüyle de daha uygun oyuncularla devam edeceğiz" diye açıkladı.
"Altyapı bizim için çok
önemli"
2015-2016 sezonunu geride bırakarak 01 Temmuz 2016 tarihine kadar istirahata çekildiklerini, geçtiğimiz dönemlerde altyapının bir türlü istediği noktaya gelememesi ve altyapıdan A Takıma oyuncu kazandırılamaması üzerine, yeni bir proje için kollar sıvandıklarını dile getiren Can, Bu bağlamda, Yaz Okulları'nın süresinin 12 aya çıkarılacağını ve yaş grubu, mevki, fizik gücü ve atiklik gibi birçok kategoride değerlendirilecek olan yeni yeteneklerin, bu sınavları geçtikten sonra Altyapı Takımları'na kazandırılacağını söyleyen Can, "Altyapılarımızın durumu bizi düşündürüyordu.
Alınan kötü sonuçlarda hiçbir sporcunun suçu yok. Başarıya giden yolda planlı ve programlı çalışma çok önemli. Bu bağlamda bizler de altyapımıza kazandıracağımız oyuncularımızı, önümüzdeki yıl itibari ile 12 aylık bir eğitimin ardından altyapı takımlarına kazandıracağız. Şöyle ki; yaş, boy, kilo, mevki, fizik gücü, yetenek gibi birçok kategoride değerlendireceğimiz ve eğitime alacağımız sporcuları, uygun oldukları altyapı takımına kazandırarak, altyapı takımlarımızın özellikle Gelişim Ligleri'ndeki yerini daha da iyi noktalara getirmelerini sağlayacağız" sözleriyle konuyu özetledi.
Can, 2017-2018 sezonunda Kırklarelispor'un altyapı takımlarının ayrıcalıklı bir yere geleceğini ve bundan sonraki süreçte altyapıdan A Takıma çok daha fazla sporcu kazandırılacağını bildirdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol