Kırklarelispor’a lider gösterin “O gerekeni yapsın”

Kırklarelispor 7. hafta müsabakasında evinde Şanlıurfaspor’u konuk ediyor. Yarın Atatürk Stadyum’unda 15. 30’da başlayacak maçı Çağdaş Altay yönetecek.

Yeşil Beyazlı ekip geçtiğimiz hafta deplasmanda Kahramanmaraşspor’u mağlup ederek haftayı moralli bir şekilde kapadı. 7. hafta müsabakasında son derece önemli bir maça çıkacak olan ekibimiz, hafta başından bu yana sıkı bir çalışmanın içine girdi. Rakip Şanlıurfaspor karşısında mutlak galibiyet arayacak olan takımımız hazırlıklarını tamamladı.
Daha önce de böylesi zor maçlardan puan almasını bildik
Kırklarelispor’un daha önce de böylesi zorlu maçlardan puan çıkardığını ifade eden Kırklarelispor Başkanı Volkan Can, “Geçtiğimiz yıllara dönüp bakarsın orta sıralarda iken liderlerle evimizde yaptığımız maçlardan galip gelerek ayrıldık. Yarında liderliğe ortak olan Şanlıurfaspor ile karşılaşacağız. Maça tam anlamıyla hazırız. Yine bir lideri mağlup ederek, lige kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz” dedi.
Şanlıurfaspor;
Şanlıurfaspor, Şanlıurfa'da futbol ve basketbol branşlarında faaliyet gösteren profesyonel bir kulüptür. Kulübün renklerini Mustafa Dişli belirlemiştir. 1969 yılında kurulmuş olan bu kulüp, şu anda 2. Lig'de mücadele etmekte ve maçlarını 30.000 kişilik Şanlıurfa GAP Stadyumu'nda oynamaktadır. Basketbol takımı ise deplasmanlı ligde mücadele etmektedir. Kulüp Trabzonspor ile kardeş kulüptür.
Kulüp, yaşadığı maddi kriz nedeniyle 2008 yılında kayyuma devredildi. Kayyum olarak atanan Şanlıurfa Belediye Başkanı, Şanlıurfa Belediyespor ile aynı grupta olan takımın UEFA kriterlerine göre ligde kalabilmesi için iki kulübün yöneticilerinin aynı kişilerden oluşmamasını sağladı. Kulüp başkanlığını sonraki dönemde Kemal Saraçoğlu yaptı. Futbol takımı 1. Lig'e yükseldikten sonra alınan sonuçlar nedeniyle Kemal Saraçoğlu istifa etti. Seçimli genel kurulda kulüp başkanlığına Fethi Şimşek getirildi.
1969 yılında Şanlıurfa'daki Kahraman Uyanışspor, Beşiktaş ve 11 Nisanspor kulüpleri birleşerek Şanlıurfaspor'u kurmuşlardır. 1971 yılında genç takım teşkil edilmiş, 1973 yılında amatör takım kurarak Urfa amatör lig maçlarına iştirak etmeye başlamıştır. İlk kulüp başkanı Mustafa Kılıç'tır. Forma rengini buğday filizinin yeşil ve buğday filizinin sararmaya yüz tuttuğu başak halindeki sarı renklerini alarak belirlemiştir.
1969-70 futbol sezonunda Şanlıurfaspor 3. Türkiye Ligi profesyonel ligde kırmızı grupta mücadele etmiştir. O dönem ligde ilk müsabakasını Kırşehirspor'la sahasında oynayarak 0-0 berabere kalmıştır. Türkiye 3. Ligi Kırmızı Grup bölgesel bir grup olmayıp Doğu, Güneydoğu, Karadeniz, İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde bulunan mevcut takımlardan oluşmuş güçlü bir gruptu.
Şanlıurfaspor Futbol Takımı 13 Mayıs 2012 tarihinde deplasmanda İskenderun Demir Çelikspor'u 2-0 mağlup ederek ligin bitimine 1 hafta kala tarihinde ilk kez 1. Lig'e yükselmiştir. Bu başarı statü gereği 11 yıl önce bir alt lige düşürülen kulübün bir anlamda aynı lige geri dönüşüdür.
Şanlıurfaspor A2 liginde ise 4. grupta yer almaktadır.
Şanlıurfaspor kulübünün başarıları, 2006-2007 sezonunda 2. Lig A kategorisi için düzenlenen yükselme grubuna çıkmak ve 2007-2008 yılı Türkiye Kupası'nda 2. Lig A kategorisi takımı Malatyaspor'u 6-0 ve devamında Süper Lig takımı Konyaspor'u 2-1 yenerek gruplara kalmıştır.
Gruplarda ise Kayserispor, Gaziantepspor ve Alanyaspor ile eşleşen sarı yeşilliler ilk maçında Alanyaspor'u 3-0 yenmiş, Kayserispor ve Gaziantepspor ile de 1-1 berabere kalmıştır. 16 Ocak 2008 tarihinde grubu'ndaki son maçında tarihinde ilk kez Fenerbahçe ile Kadıköy'de Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda oynamış ve çok iyi bir performans gösterdiği Fenerbahçe karşısında 1-0 öne geçtiği maçtan 3-2 mağlup ayrılmıştır. Bu sonuçlada gruplarda 3. olarak elenmiştir.
2011-12 sezonunda da Türkiye Kupası'nda da takım çeyrek finale kadar yükselmiş çeyrek finalde ise 2010-11 Süper Lig şampiyonu Bursaspor'a 4-1'lik skorla boyun eğerek kupaya veda etmiştir.
Şanlıurfaspor 2012-13 sezonunda Türkiye Kupası 4. tur maçında Trabzonspor ile karşı karşıya geldi.
Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynanan mücadelede Şanlıurfaspor Trabzonspor'a 4-0 mağlup olarak kupadan elenmiştir.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol