Kırklarelispor yoluna doludizgin devam ediyor

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Kırklarelispor, pazar günü Kırklareli Atatürk Stadyumu’nda ağırladığı Zonguldak Kömürspor’u Emre Balkı, Ahmethan Köse ve İlter Ayyıldız’ın golleriyle 3-0 mağlup etti. Temsilcimiz elde ettiği bu 3 puanla ligde üst üste 4. galibiyetini elde etti. Puanını 21’e yükselten Kırklarelispor, haftayı 8. sırada tamamladı.

Kırklarelispor Zonguldak Kömürspor karşılaşmasını Hasan Kaçar yönetti. Hasan Kaçar’ın yardımcılıklarını Birtan Yavuz ve Mehmet Akıncık yaptı. Ev sahibi Kırklarelispor mücadeleye İbrahim Demir, Davut Babur, Müslüm Aydoğan, Caner Bulut, Yusuf Çelik, Denis Taşkesen, Caner Koca, İlter Ayyıldız, Emre Balkı, Ahmethan Köse, Mert Sinan Pekesen 11’i ile başlarken, konuk Zonguldak Kömürspor ise Sinan Ören, Şevket Güngör, Emre Kara, Kemal Cingirt, Okan Duran, Gencay Erten, Berkan Akdeniz, Onur Eriş, Turan Yılmaz, Mert Caymaz, Tahir Babaoğlu 11’i ile karşılaşmaya başladı. Temsilcimiz Kırklarelispor rakibine oranla mücadeleye daha iyi ve daha istekli başladı. Maçın henüz 1. dakikasında Kırklarelispor, Ahmethan Köse ile gole yaklaştı. Ahmethan’ın ceza sahası dışından çektiği şutta kaleci Sinan Ören gole izin vermedi. Karşılaşmanın 8. dakikasında Kırklarelispor Emre Balkı ile golü buldu. Sol taraftan ceza sahasına giren Mert Sinan Pekesen’in pasında Emre Balkı topu sol ayağıyla ağlara gönderdi. Golden sonra geriye çekilen Kırklarelispor bulduğu karşı ataklarla gol aradı. Dakikalar 25’i gösterirken ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kalan İlter Ayyıldız ile Kırklarelispor gole yaklaştı ancak kaleci Sinan Ören topun sahibi oldu.
2. yarıya da etkili başlayan Kırklarelispor, ilk tehlikesini İlter Ayyıldız’ın kullandığı ve kalecinin kornere çeldiği serbest vuruşta buldu. Pozisyonun ardından İlter Ayyıldız’ın kullandığı köşe vuruşunda Ahmethan Köse 52. dakikada kafa vuruşuyla farkı 2’ye çıkardı. Zongıldak Kömürspor golden sonra farkı azaltmak için Kırklarelispor kalesine daha fazla yüklenmeye başladı. Ancak konuk ekip bulduğu fırsatları kullanamadı. Karşılaşmada son sözü 90+1’de Kırklarelispor adına İlter Ayyıldız söyledi. Ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kalan İlter Ayyıldız yerden sert ve düzgün bir vuruşla farkı 3’e çıkardı. Temsilcimiz mücadeleden 3-0’lık üstünlükle ayrıldı. Yeşil beyazlı ekip bu sonuçla ligde üst üste 4. galibiyetini elde etti. Temsilcimiz 15. haftayı 21 puanla 8. sırada tamamladı. Konuk Zonguldak Kömürspor ise bu yenilgi ile haftayı 16 puanla 14. sırada kapattı. Kırklarelispor ligin 16. haftasında 9 Aralık 2018 Pazar günü saat 13.30’da Tarsus İdman Yurdu ile karşılaşacak. Zonguldak Kömürspor ise aynı gün aynı saatte Bugsaşspor deplasmanına çıkacak.
Kırklarelispor yoluna
kayıpsız devam ediyor
11 Kasım’da oynadığı Fethiyespor maçıyla birlikte çıkışa geçen ve aldığı 2-1’lik galibiyetle 7 maçlık galibiyet hasretini dindiren Kırklarelispor, Zonguldak Kömürspor galibiyetiyle birlikte galibiyet serisini 4 maça çıkardı.
Özellikle hücum hattında çok iyi bir performans sergileyen Kırklarelispor, bu 4 maçta 10 gol attı ve kalesinde sadece 2 gol gördü.
11.11.2018 Kırklarelispor 2-1 Fethiyespor
18.11.2018 Kahramanmaraşspor 0-2 Kırklarelispor
25.11.2018 Kırklarelispor 3-1 Sivas Belediyespor
02.12.2018 Kırklarelispor 3-0 Zonguldak Kömürspor
Ahmethan Köse boş
geçmiyor
Ligde attığı 9 golle Kırmızı Grup’ta gol krallığı sıralamasında zirvede yer alan Ahmethan Köse, Zonguldak Kömürspor maçında da rakip ağlara sarsmayı başardı. Mert Sinan Pekesen ile birlikte takımın gol yükünü çeken Ahmethan Köse son 3 maçta da gol atarak yeşil beyazlı ekibin çıkışında önemli bir paya sahip oldu.
Önümüzdeki hafta rakip Tarsus İdman Yurdu
15. haftayı Zonguldak Kömürspor galibiyeti ile kapatan Kırklarelispor, 16. hafta mücadelesinde Tarsus İdman Yurdu’na konuk olacak. Maç öncesinde Tarsus İdman Yurdu 23 puanla 7’nci, Kırklarelispor ise 21 puanla 8’nci sırada bulunuyor. Kırklarelispor 9 Aralık Pazar günü oynanacak olan mücadeleyi kazanması halinde Tarsus İdman Yurdu’nu sıralamada geçmiş olacak.
Zonguldak
Kömürspor 4. kez kaybetti
Kırklarelispor’a 3-0’lık skorla mağlup olan Zonguldak Kmürspor bu skorla bu sezon deplasmandaki 4’ncü, toplamda ise 7’nci yenilgisini aldı. Konuk ekip haftayı 16 puanla 14. sırada kapattı.
15. hafta toplu sonuçlar
Sivas Belediyespor 2-2 Bugsaş Spor
Kahramanmaraşspor 0-2 Etimesgut Belediyespor
Fethiyespor 0-2 Manisa BBSK
Menemen Belediyespor 2-1 Bandrımaspor
Fatih Karagümrük 1-1 Tarsus İdman Yurdu
Darıca Gençlerbirliği 0-1 Konya Anadolu Selçukspor
Tuzlaspor 1-0 Pendikspor
Kırklarelispor 3-0 Zonguldak Kömürspor
Tokatspor 1-1 Şanlıurfaspor

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol