Kırklarelispor yine kazandı

Temsilcimiz Kırklarelispor Türkiye Kupası 3.tur mücadelesinde ağırladığı Utaş Uşakspor’u Ahmethan Köse, İlter Ayyıldız, Yüksel Şişman ve Furkan Karahan’ın golleriyle 4-1 yenerek bir üst tura yükseldi. Maç boyunca rakibine top göstermeyen Kırklarelispor Türkiye Kupası’na galibiyetle başladı.

Kırklareli Atatürk Stadyumu’nda Saat 15.00’te başlayan oynanan mücadeleyi Cihan Aydın yönetti. Cihan Aydın’ın yardımcılıklarını Onur Tanrıverdi ve Ahmet Ulu ikilisi yaptı. Maça temsilcimiz Kırklarelispor daha etkili başladı. İlk tehlike 6’ncı dakikada Ahmethan Köse ile geldi. Ceza sahasında röveşata ile gole yaklaşan Ahmethan’ın vuruşu üstten dışarı gitti. İki takımın birbirini tarttığı ilk 10 dakikada gol sesi çıkmadı. Dakikalar 12’yi gösterirken Kırklarelispor 2’nci net gol pozisyonuna yaklaştı. İlter Ayyıldız’ın aşırtma vuruşunda top direkten döndü. Özellikle Kırklarelispor savunma arkasına attığı toplarla Utaş Uşakspor kalesini zorlamaya başladı.15’nci dakikada Ahmethan’ın attığı golle Kırklarelispor 1-0’lık üstünlüğü yakaladı. Karşı atağı iyi kullanan ev sahibi ekip bu golle maçtaki gol perdesini açmış oldu. 39’ncu dakikada Utaş Uşaksporlu Hikmet Balioğlu ceza sahasında ki elle müdahalesi sonucunda kırmızı kart görerek hem penaltıya sebebiyet verdi hem de takımını 10 kişi bıraktı.

Penaltı vuruşunda topun başına geçen İlter Ayyıldız topu ağlara gönderdi ve Kırklarelispor farkı 2’ye yükseltti. Dakikalar 43’ü gösterirken ceza sahası dışından şansını deneyen Yüksel Şişman farkı 3’e çıkaran golü attı. Bu golle ilk yarı Kırklarelispor’un 3-0’lık üstünlüğü ile kapandı.
Karşılaşmanın 2’nci yarısı ilk yarıya oranla daha temposuz başladı. 2’nci yarıdaki ilk deneme 63’ncü dakikada Caner Koca ile geldi. Ceza sahası dışından şansını deneyen Caner çerçeveyi bulamadı. Bu pozisyonun hemen ardından 64’ncü dakikada Kırklarelispor’un 4’ncü golü geldi. Ceza sahasında kaleciden sıyrılan Emre Balkı’dan seken topu tamamlayan Furkan Karahan skoru 4-0’a getirdi. Golden sonra Kırklarelispor baskısını daha da arttırdı. 68’nci dakikada kaleciyle karşı karşıya kalan Furkan Karahan 5’nci gol fırsatını değerlendiremedi. Utaş Uşakspor 75’nci dakikada maçtaki tek golünü Emrah Uzun ile buldu.Maçta başka gol olmayınca Kırklarelispor sahadan 4-1’lik galibiyetle ayrıldı.
Ahmethan ve İlter bu maçta da boş geçmedi
Bandırmaspor maçında takımın gollerini atan Ahmethan Köse ve İlter Ayyıldız Utaş Uşakspor maçını da boş geçmedi. Özellikle Bandırmaspor maçında olduğu gibi bu maçta da iki oyuncu taraftardan büyük destek gördü. Kırklarelispor taraftarı 59’ncu dakikada oyundan alınan Ahmethan Köse’ye çok büyük bir destek verdi.
Maçın son
10 dakikası
gerginlikler yaşandı
Oldukça sakin geçen karşılaşmada dakikalar 80’i gösterirken yaşanan bir faul neticesinde iki takım oyuncuları arasında sinirler gerildi. 83’ncü dakikada Ümit Can Tokçu kendisine yapılan faulden sonra rakip oyuncuyla yaşadığı olaydan sonra hakem tarafından kırmızı kart ile cezalandırıldı. Bu kırmız karttan sonra sahada iki takım oyuncuları arasında sinirler iyice gerildi. Kırklarelispor taraftarı da Uşaksporlu oyunculara yoğun bir şekilde tepki gösterdi.
Maçta kartlar havada uçuştu
Mücadelenin ilk yarısı sakin bir havada geçerken özellikle 2’nci yarıda iki takım oyuncuları arasında büyük gerginlikler yaşandı. Kırklarelispor’da Yüksel Şişman ve Hakkı Şimşek sarı kart görürken Ümit Can Tokcu kırmızı kart gördü. Utaş Uşakspor’da ise Oğuzhan Yıldırım ve Doğan Seçkin Şavkın sarı kart görürken, Hikmet Balioğlu ise karşılaşmanın ilk yarısında kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.
Teknik direktör Bilgin
Erdem bu maçta kadroda rotasyona gitti
Bilgin Erdem son Bandırmaspor maçına göre ilk 11’de 5 oyuncu değiştirdi. Kırklarelispor karşılaşmaya; Kazım Sarı, Davud Babür, Semih Durmuş, Nuh Aşkın, Caner Bulut, Abdurrahim Dursun, Denis Taşkesen, Caner Koca, İlter Ayyıldız, Yüksel Şişman ve Emre Balkı 11’i ile çıktı. Utaş Uşakspor ise mücadeleye; Yağızcan Akyürek, Şemsettin Ender Kılıç, Nuri Melih Mursal, Hikmet Balioğlu, Oğuzhan Yıldırım, Murat Gürbüzerol, Fatih Aydın, Özgen Erdem, Emrah Uzun, Doğan Seçkin Şavkın, Melih İnan 11’i ile başladı.
Taraftar soğuk havaya
rağmen stadyumdaki
yerini aldı
Kırklarelispor taraftarı Bandırmaspor maçında olduğu gibi bu maçta da soğuk havaya rağmen takımına destek vermek için Kırklareli Atatürk Stadyumu’ndaki yerini aldı. Maç boyunca Kırklarelispor’a büyük bir destek veren taraftar galibiyette büyük bir rol oynadı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol