Kırklarelispor seçime gidiyor

Kırklarelispor Yönetimi 3 yılda bir yapılan olağan genel kurula hazırlanıyor. 2009 yılında Kırklarelispor Başkanlığına gelen Volkan Can, yine adaylardan biri olarak seçimde yer alacak. 27 Şubat ve 6 Mart’ta oluşturulacak kurul, Atatürk Stadyumu Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek. Kırklarelispor Başkanlık görevine 2009 yılında gelen Başkan Volkan Can, seçim öncesi önemli mesajlar vererek, “İnanıyorum ki biz yönetim olarak Kırklarelispor’un başına geldiğimiz günden bu yana elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk. Bizim kapımız kimseye kapalı değildir. Seçim günü gerçekten Kırklarelispor başarısı ve vizyonu için çaba gösterecek herkes aday olabilir.
2009 yılından sonra Volkan Can’lı Kırklarelispor…
2009 Yılı Kırklarelispor için yeni bir başlangıç oldu. Kırklarelispor önceki yıllarda eski başarılarından çok ama çok uzak kalmıştı. 2000’li yıllara girerken 3. ligden 2. lige çıkarken şehrimiz tam bir futbol duayeniydi. O yıllarda profesyonel liglerde mücadele veren Kırklarelispor birçok futbolcu yetiştirip Türk Futboluna önemli katkısı olmuştur. Kirklareli Halkı o dönemlerde Kirklarelispor’a büyük ilgi gösterip takımına çok büyük desteklerde bulunurlardı. O başarılar kolay değildi tabiî ki de… Sonra ne olduysa büyük bir gerileme dönemi başladı. Sonuç Amatör Ligi olmuştu. Nasıl olur kos koca Kırklarelispor nasıl Amatör Ligde oynar? Tam yedi yıl boyunca kimse bu soruyu sormadı. Kimse sahip çıkmadı. Amatör Ligde çaba sarf eden Kirklarelispor hep hüsran yasadı.
Ve Kırklarelispor’da Volkan Can devri başlıyor
Ama o sene bambaşka bir Kırklarelispor var. Başkan seçilen Volkan Can eski günlerin havasını yaşatmaya başladı. Seyirci bile izlemeye gelmezken simdi taraftar grubu bile oldu. Büyük vaatlerle takimin basına geçen Volkan Can Kırklarelispor’da ilk önce takım havasını yakaladı. Takımı ipten alan Volkan Can birde taraftar desteğini arkasına aldı. Takımın başına Teknik Direktör olarak Bilgin Erdem'i getiren Başkan Can şuandaki başarısıyla dikkat çekmeye başladı. Sezon başından beri çok değişik bir ortamda maçlarını oynayan Kırklarelispor Amatör Süperlikte oynadığı ilk devre maçlarında yenilgi yüzü görmeyerek bu lige fazla olduğunu kanıtladı. Bu sezon başından beri verdiği demeçlerde Kırklarelispor’u eski günlerine döndüreceğini söyleyen Başkan Can son derece kararlı olduğunu gösterdi.
Kirklareli spor’un
önceki sezon başarıları
2005–2006 sezonu Kırklarelispor oynadığı 18 maçtan 10 galibiyet 6 beraberlik 2 mağlubiyet ile sezonu 3. sırada tamamladı. 2005- 2006 sezonunda 28 gol atan Kırklarelispor kalesinde 13 gol gördü ve 3. lig hayalleri yine suya düştü.
2006–2007 sezonunda Kırklarelispor son derece kötü bir performans sergiledi. Oynadığı 18 karsılaşmada sadece 8 galibiyet alan Kırklarelispor 1 beraberlik ve aldığı galibiyetten fazla 9 mağlubiyet ile sezonu 5. sırada tamamladı. 2006–2007 sezonunda 34 gol atıp kalesinde 29 gol gördü.
2007–2008 sezonu Kırklarelispor için önceki dönemlere göre Amatör Süperlikte daha basarîli geçmiş. Çıktığı 16 karsılaşmadan 11 galibiyet 1 beraberlik 4 mağlubiyet ile sezonu 2. sırada bitirdi. 2007–2008 sezonunda basarîli bir grafik çizen Kırklarelispor attığı 29 gole karşılık kalesinde 17 gol gördü.
2008–2009 sezonu Kırklarelispor yönetimi için son sezon olup basarîsiz bir grafik sergiledi. Oynadığı 16 karsılaşmadan 6 galibiyet 5 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Kırklarelispor sezonu 5. sırada bitirerek yine 3. lig hayallerini suya düşürdü.
2009’dan sonra Kırklarelispor 'un Başkanlık seçimlerinde seçilen Başkan Volkan Can bu sezonki başarısı ile hedefine adım adım ilerliyor.
Artık Yalnız Değil (2009)
Önceki sezonlarda izlemeye bile seyirci bulamayan Kırklarelispor’un artık taraftarı bile var. Amatör Lige düştükten sonra ilgisini çeken Kırklareli Halkı bu sezon Volkan Can’ın başkan seçilmesinden sonra maçlara ilgisi büyük oldu. Basarîli bir performans sergileyen Kırklareli spor’un en büyük destekçisi 39 Gençlik Taraftar Grubu oldu. Sezon başından beri Kırklareli spor’u yalnız bırakmayan 39 Gençlik Taraftar Grubu maçlarda yaptığı tezahüratlarla takımı ateşleyip galibiyette önemli rol oynadılar. Deplasmanda sınır tanımayan 39 Gençlik Taraftar Grubu 10 Ocak 2010 'da oynanacak Babaeski spor- Kırklarelispor karsılaşması için hazırlıklarını başlattı. Başkan Volkan Can’ın da söz verdiği gibi 10 otobüsle Babaeski'ye çıkarma yapacak olan Kırklarelispor taraftarı o maçta da Takımlarını yalnız bırakmayacaklar. Her iki takım içinde çok büyük önem taşıyan maçta Kırklarelispor’da moraller oldukça yerinde. Lider olarak çıkacağı karsılaşmayı kaybetse de yine Lider olarak Kirklareli'ye dönecek.
Ancak hem yönetim hem teknik heyet hem de taraftar bu maça çok ciddi şekilde hazırlanıyor. Başkan Can bu maç için 10 otobüs sözünde bulunurken hazırda 5 otobüs daha bekletecek ve yedek olarak ta otobüs kiralayacağının sözünü verdi. Tüm Kirklareli halkını maça davet eden Başkan Can Kirklareli Halkından bu maça çok ilgi göstereceğini söyledi.
Volkan Can ile gelen
Antrenman Sahası (2016)
Yıllardır çözülemeyen, bir türlü giderilemeyen sorunları, 2009 yılı itibariyle göreve başlayan Kırklarelispor Yönetimi, tek tek gideriyor.
Yeşil beyazlı ekibin üzerinde büyük bir yük haline gelen ve sürekli takımın hedeflerinin önüne engel olarak geçen antrenman tesisleri problemi, Edirne yolu üzerinde kulübün üzerine tahsil edilen arazi ile birlikte çözüldü.
Kısa bir süre içerisinde antrenman sahası, soyunma odaları, duş ve diğer ihtiyaçların hepsinin çözülmesi, morallerin en üst seviyelere çıkmasına sebep oldu. Bundan sonraki ilk adımın takımı tamamen oraya adapte etmek olduğunu söyleyen Kırklarelispor Kulübü Başkanı Volkan Can, ikinci yarıda antrenmanları orada yapacaklarını söyledi.
Can, konuyla ilgili olarak şu ifadelere yer verdi; "Yıllardır bizleri sıkıntıya sokan, hem maddi hem de manevi anlamda üzerimizde büyük bir külfet haline gelen antrenman sahası eksikliğimizi giderdik. Bu kulübümüz adına büyük bir adımdır. Bundan sonraki süreçte hedeflerimizi belirlerken, adımlar atarken bu soruna takılıp kalmayacağız. İkinci yarıda antrenmanlarımızı orada yapmaya başlıyoruz."
Hem maddi hem de manevi anlamda yüktü
"Antrenman yapabilmek adına takımımız her hafta sıkıntılar yaşıyordu. Çünkü çok farklı noktalarda antrenman yapmak zorunda kalıyorduk. Haliyle futbolcularımız hem fiziksel hem de ruhsal anlamda sıkıntılar çekiyorlardı.
Bunun önüne geçmiş olmamız, takımımızı tek bir yere adapte etmemiz, sorunların bir çoğunu ortadan kaldıracak. Hem maddi hem de manevi anlamda üzerimizdeki külfet gidecek. Başarı da böylelikle kendiliğinden gelecek. Bir olduğumuz, birlik olduğumuz sürece ortaya çıkan gücün, tüm rakiplerimiz farkında. Kırklarelispor artık kendini kanıtlamış, bir yerlere gelmiş ve sürekliliği olan bir takım. Bilgi ve tecrübesi en üst seviyelerde olan, ligde nerede nasıl hareket edeceğini en iyi bilen kulüplerden bir tanesidir. Bu da bizlere ayrı bir güven veriyor.
Ligde geldiğimiz konum, aldığımız sonuçların hepsi bunu teyit eder şekildedir. Dolayısıyla hiçbir zaman aksi bir durumun yaşanmaması adına biz var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Artık rakiplerimiz, ne yapabileceğimizi kestiremiyor. Nerede, nasıl bir değişikliğe sebep olacağımızı kestiremiyorlar. Bu da maçta onların üzerinde hep bir baskı olarak kalıyor."
Bir üst lig yolunda bu şarttı
"Bir kulübün kadrosu, ligdeki başarısı bir yana, bir üst lige adapte olabilecek, ayak uydurabilecek altyapısının olması gerekiyor. Çok değil, geçen sezona bile baksanız; ne stadyumumuz ne de antrenman sahamız vardı. Kadromuz çok güçlü olsa da, çok iyi başarılar da elde etsek, bu eksiklikler önümüzü kesiyordu. Şimdi ise hepsi ortadan kalktı. Artık geleceğimize daha umutlu, daha arzulu ve daha istekli bakıyoruz. Biz bugüne kadar taraftarımıza ne söz verdiysek tuttuk. İnşallah bundan sonraki sözlerimizi de tutacağız."
"Büyük bütçeler değil,
büyük yürekler bu takımı
ayakta tutuyor"
"Bir takımın beslendiği tek nokta, ona inananların, sevenlerin, ayakta tutmak isteyenlerin verdiği güçtür.Bir takımın ruhu yoksa, dilediğiniz kadar bütçe ayırın, istediğiniz isimleri getirin o takım ayakta duramaz, başarılı olamaz.
Bizim en büyük avantajımız da bu. Kırklarelispor'un manevi gücü, taraftarının desteği, çalışanlarının kulübe verdiği değer asla ama asla paha biçilemez. Bu da ne olursa olsun sürekliliğin, başarının gelmesine vesile oluyor.Çok büyük bütçeler ayrılmadan, efsane kadrolar kurulmadan, onlarca eksikle başarı geliyor, galibiyet geliyor, şampiyonluk geliyor. Bunun adı inançtır. Herkesin birbirine olan güveni, kulüp içerisindeki aile ortamı ve kenetlenme, aslında her şeyin unutulmasına, eksikliklerin giderilmesine olanak sağlıyor." dedi.
Şimdi yeni seçimde yeni Başkan yine Volkan Can mı olacak hep birlikte göreceğİz?

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Eleştirenleri sahneye davet ediyoruz atıp tutmak kolaydı sahne sizin amma can başkanın karşısına çıkacak delikanlı YÖK gibi başkan yola devam hayırlısıyla karşı beyazzzzzzzzzzzzzz

  2. kırklareli sıporumuz herzaman en iyilerine laik. can başkan artık koltuğu gençlere devretmeli. yönetimde dinamik yenilikçi ve avangard bir anlayış hakim olmalı karşı siyaaaaaaah