Kırklarelispor sabit gelirine kavuşuyor mu ?

Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından yapımına geçen yıl başlanan 240 araçlık kapalı otoparkta sona gelindi. Kalan rötuşların bitmesiyle, vatandaşlar, kullanıma hazır hale gelen yapıdan faydalanmaya başlayacak. 1 katı yeraltında olmak üzere 5 kattan oluşan kapalı otoparkın son katı, çok amaçlı salon olarak Kırklarelililere hizmet verecek.
Kapalı Otoparkın ücretlerinin ne olacağı ve ne zaman çalışmaya başlayacağı henüz netleşmedi. Bu uygulamaların Belediye Meclis toplantısında karara bağlanması ve kamuoyuna duyurulması bekleniyor. Kapalı otoparkın aktif hale gelmesi çok önemli bir konuyu daha gündeme getirdi.
Geçen yıl söz verildi
İlimizin 2. Ligdeki başarılı temsilcisi Kırklarelispor, bu yapı işler hale gelince sabit bir gelire de kavuşmuş olacak. Kırklareli Belediye Başkanı, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada, “Katlı otoparkımızın işletmesini ve gelirini
Kırklarelisporumuza bırakacağız” diyerek söz vermiş ve spor camiası tarafından takdir edilmişti. Açıklamanın devamında “Şehrimizin en önemli takımının sabit bir gelire ihtiyacı var. Bu bakımdan buranın işletmesini takımımıza vereceğiz” cümleleri gelmişti. Kırklareli Belediye Başkanı sosyal medya hesabından gelen bir soru üzerine de bu sözünü yinelemişti.
Yaklaşık 1,5 yıl süren otopark inşaatının bitmesiyle umutlar yeniden canlandı. Uzun yıllardır, sponsorluk ve spor sektörüne bağlı çeşitli gelirler ile ayakta kalmaya çalışan, maddi yetersizliklere rağmen 2. Ligde top koşturmaya devam eden Kırklarelispor, bu hediye ile yıllardır beklediği sabit kazanca kavuşmuş olacak.
Bizden düşük takımların
imkanları bile daha yüksek
Kırklarelispor Kulüp Başkanı Volkan Can, yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada; “Kulübümüz 50. yılında olmanın mutluluğunu yaşıyor. Dile kolay tam 50 yıl. Bu süreçte bu takım için emeği geçmiş herkese yürekten teşekkür ediyoruz. Bizler bu kulübün yönetimini devraldığımızda maddi ve manevi büyük sıkıntılar söz konusuydu.
Hepsini el birliğiyle aşmaya çalıştık. Bazen lojistik destek, bazen sponsorluk desteği, bazen imece usülü yardımlar ile takımızı 2. Lige çıkarmayı başardık.
Halen de bu skalamızı düşürmedik. Ama kalıcı bir maddi kaynak olmaması, bizleri zor duruma sokuyor. Türkiye’de başka yerlerde bizden daha düşük seviyedeki takımların bile imkanları daha yüksek seviyede. Sponsorluk, TFF ve iddia gelirleri ile ancak mevcut sistemi döndürmekteyiz. Bunun üzerine katabilmemiz gerekiyor” dedi.
O zaman daha da güçleneceklerini, daha da yükseleceklerini söyleyen Can sözlerini şöyle sürdürdü:
Ülkenin en aydın kentinin            2. Ligdeki takımı artık para      dilenmesin
“Bu bir stratejik savaş. Rakiplerimiz çok. Güçlü rakiplerimiz de fazla. Birçoğunun parasal
sıkıntısı yok. Kafaları rahat. Motivasyonları düşmüyor. Kırklarelispor’un da aynı motivasyona ihtiyacı var. Bu coşkulu taraftarın bizi daha yükseklerde görmeye ihtiyacı var çünkü bu sevinci hakediyorlar. Ama bizim de Kırklareli gibi Türkiye’nin en aydınlık ilinde, 2. Lig gibi bir mertebede daha fazla desteğe ihtiyacımız var. Tabirimi mazur görün ama dilenmekle bir yere kadar. Bu takıma sağdan soldan para bulmaya çalışmak yakışmaz. Bizi rahatlatacak en büyük uygulama sabit gelir olacaktır. Bu yüzden kapalı otoparkın işletmesinin bize verilmesini çok önemsiyor, belediye başkanımızın vermiş olduğu bu sözden dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol